Van WHS naar Haïti: Het internationale avontuur van Claudel en Claude

0
407
Gebroeders van Zomeren

Claudel en Claude van Zomeren, beide 19 jaar jong, manifesteren zich als voetbaltalenten op het veld van WHS in de 2e Klasse E. Als tweelingbroers delen ze niet alleen genen, maar ook een grenzeloze passie voor voetbal, die hen recentelijk tot internationale erkenning heeft geleid naar de selectie van het Haïtiaanse nationale team O21. In dit artikel nemen de broers ons mee door hun voetbalreis, de dynamiek als broers op het veld en de opwindende ontwikkelingen in hun carrières. 

Een Voetbalseizoen Vol Uitdagingen bij WHS

Claudel, de rechtsbuiten, en Claude, die afwisselend als linksback en in het midden speelt, maakten hun debuut voor het eerste elftal van WHS op hun 18e. Buiten het voetbalveld om delen ze ook een gezamenlijke passie voor fitness en gezondheid. Claudel besteedt zijn tijd naast het voetbal als personal trainer en lifestylecoach bij Sport & Slankstudio Etten-Leur.

“Het voorseizoen begon veelbelovend, maar we hebben wat tegenslagen gehad met trainerswisselingen en blessures. We hopen de controle terug te krijgen, zoals in het begin van het seizoen,” deelt Claudel.

Broederlijke Concurrentie op het Veld

Het tweede seizoen van de broers bij het eerste elftal van WHS brengt zowel uitdagingen als hoogtepunten met zich mee. Samen streven ze naar succes, maar de broederlijke concurrentie is altijd aanwezig. “Soms is het lastig, maar het kan ons samenbrengen of even uit elkaar trekken voor een dag. Dat hoort erbij, en daar zijn we broers voor,” legt Claude uit.

Op de vraag wie van hen de beste is, antwoorden ze met een lach: “We hebben allebei onze kwaliteiten, en we zouden allebei niet zo goed presteren als de ander er niet was. Het is moeilijk te vergelijken omdat we op verschillende posities spelen.”

Internationale Erkenning voor Haïti O21

Een bijzonder hoofdstuk in hun voetbalreis begon toen ze werden opgeroepen voor Haïti O21. De prestaties van de broers trokken de aandacht van de Haïtiaanse voetbalbond. Nu mogen ze de kleuren van Haïti vertegenwoordigen op internationaal niveau. “Het is écht iets bijzonders,” zegt Claude.

Hun selectie voor Haïti O21 gaat verder dan een sportieve prestatie; het is ook een emotionele reis terug naar hun geboorteland. “Het voelt anders dan bij WHS. Dat we samen zijn met jongens van ons geboorteland geeft toch een ander gevoel,” benadrukt Claudel.

Toekomstige Ambities en Trots van Ouders

Wat de toekomst betreft, houden de broers alle opties open. “Ik blijf voetballen zolang ik het leuk vind. Als ik het niet meer leuk vind, stop ik. Wie weet wat het allemaal zal brengen,” deelt Claudel. Claude voegt eraan toe: “Ik zie wel wat er komt. Als het goed gaat, gaat het goed. Hard werken verslaat talent als talent niet hard werkt, en daar zal ik aan blijven hangen.”

Ondertussen blijven hun ouders trots op hun zoons, ongeacht wat de toekomst brengt. Of het nu de velden van WHS zijn of de internationale podia waar de Gebroeders van Zomeren schitteren, hun reis is doordrenkt van trots en vastberadenheid.

Klik hier voor meer informatie over WHS
Klik hier voor meer artikelen over WHS