MVO en VoetbalJournaal

Vandaag de dag is maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijker dan ooit. Bedrijven, overheden en consumenten raken er steeds meer van overtuigd dat er duurzame keuzes gemaakt moeten. Het VoetbalJournaal maakt geen onderscheid in club, geslacht of niveau. Elke amateurvoetballer, van tweede divisie tot kelderklasse, verdient bij het VoetbalJournaal evenveel aandacht. Hieronder een aantal punten waarin VoetbalJournaal zich sterk voor maakt op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Duurzaamheid

VoetbalJournaal bouwt duurzame relaties op met klanten, voetbalclubs en andere partijen. Ons beleid is gericht op de lange termijn en daar is duurzame relaties onderhouden één van de belangrijkste onderdelen van. Daarnaast werken onze werknemers wekelijks thuis. Hiermee ontstaat een win-winsituatie: geen woon-werkverkeer dus geen uitstoot van broeikasgassen én meer vrije tijd voor onze werknemers. Verder zijn al onze kranten gemaakt van gerecycled papier. Bovendien zijn wij na een extern onderzoek gestart met kartonnen displays bij afhaallocaties waardoor de huis-aan-huis oplage verleden tijd is geworden. Wij hebben hiervoor gekeken naar de productie van onze producten alsmede de CO2-uitstoot voor het transport en logistieke gedeelte om de kranten huis-aan-huis te kunnen verspreiden. Daarnaast komt er in de toekomst in Nederland nieuwe wetgeving in. Hierdoor gaat de huis-aan-huis bezorging minimaal gehalveerd worden door de JA/JA-stickers en nieuwe milieuregelgeving. Door te anticiperen op deze toekomstige veranderingen hebben wij ervoor gekozen om nu al deze duurzame stap te nemen. De displays zijn van gerecycled karton en door de lagere oplage wordt er minder papier gebruikt.

Sponsoring

Sponsoring is een belangrijk thema binnen voetbalverenigingen. Inkomsten uit sponsoring is voor veel clubs een groot gedeelte van de omzet. VoetbalJournaal sponsort daarom meer dan 60 voetbalverenigingen in Nederland. Door middel van een financiële bijdrage aan deze clubs helpen wij de verenigingen bijvoorbeeld bij het opleiden van de jeugd en het onderhouden van de accommodaties. Ons sponsorbeleid is gericht op het hebben van duurzame relaties met de voetbalverenigingen.

Leerbedrijf

VoetbalJournaal hecht veel waarde aan de ontwikkeling van scholieren. Naast het intern opleiden van eigen medewerkers zijn wij een erkend leerbedrijf waar studenten stage kunnen lopen of kunnen afstuderen. Kijk voor onze vacatures op de vacaturepagina. Zoek jij een stageplek? Stuur dan een mailtje naar harm@voetbaljournaal.com of bel naar 06 – 538 79 111.

Erkend-leerbedrijf

Stimuleren van sport

Dat sporten gezond is, weten we allemaal. Maar toch kampen veel mensen met overgewicht. Door het voetbal op een positieve manier onder de aandacht te brengen hopen wij jong én oud te stimuleren om te (blijven) sporten. Daarnaast is sporten goed om eenzaamheid te voorkomen. Sporten zorgt ervoor dat mensen elkaar ontmoeten en deel van een groep worden.

Vrijwilligers

Voetbal kan alleen bestaan door de inmiddels ruim 400.000 vrijwilligers die week in week uit helpen bij een voetbalclub bij hen in de buurt. Onder andere scheidsrechters, trainers en mensen in de kantine zorgen dat elk weekend miljoenen jongens, meisjes, mannen en vrouwen kunnen genieten van deze prachtige sport. Door middel van interviews met de vele vrijwilligers die het voetbal heeft, zetten wij deze onmisbare krachten in het zonnetje en hopen wij meer mensen te enthousiasmeren om vrijwilliger te worden, want het voortbestaan van een amateurvereniging valt of staat bij de inzet van zijn vrijwilligers.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.