Toon Jochems spant zich binnen én buiten de lijnen in voor Cluzona

0
248

Veel selectiespelers van Cluzona doen vrijwilligerswerk voor de club en Toon Jochems is een van hen. De 26-jarige verdediger is sinds zijn terugkeer op sportpark De Doelen niet alleen speler van het eerste, maar traint daarnaast de JO15-1 en zet zich in voor de sponsorcommissie.

Opgelaten meldt Toon Jochems zich bij de kantine van Cluzona. Hij heeft met de JO15-1 zojuist op het kunstgrasveld RKVV Roosendaal verslagen met 4-1 en dat doet de coach zichtbaar goed. “De tegenstanders waren allemaal een kop groter en toch bogen we een 0-1 achterstand om door goed te voetballen. Daar kan ik van genieten”, zegt hij.

“Mijn teamgenoot Lucas Sanders is in principe hoofdcoach, want ik tennis vaak op zaterdag. Maar op dinsdagen en donderdag ben ik altijd aanwezig en dan ga ik ze zelf trainen. Ik vind het leuk dat ik af en toe een wedstrijd kan bekijken. De jongens spelen goed en hebben erg veel plezier.”

THUISKOMEN
Jochems speelde zelf vroeger ook in de JO15-1 van Cluzona, dat destijds nog gewoon de C1 heette, waarna hij op vrije jonge leeftijd debuteerde in het eerste team van de club uit Wouw. Hij speelde vijf jaar in het eerste en maakte de promotie mee naar de tweede klasse. Dosko toonde al een poosje interesse in de verdediger en Jochems besloot in te gaan op het aanbod van de hoofdklasser. “Ik wilde kijken waar mijn plafond lag en beleefde een fantastische tijd bij de club. Ik speelde op hoog niveau en kon altijd rekenen op een basisplaats.” Op de achtergrond bleef hij Cluzona altijd volgen en het voelde voor Jochems als thuiskomen toen hij vorig seizoen terugkeerde op sportpark De Doelen.

“Sommige maten van me speelden nog in dat team en bovendien beleefden we een fantastisch seizoen. We liepen helaas net het kampioenschap mis, maar we konden trots zijn. Bovendien heeft de club een fi kse professionalisering doorgemaakt. Dat zie je terug op de accommodatie, in de organisatie en bij ons in het veld.”

SPONSORCOMMISSIE
Volgens Jochems is er echter nog wel ruimte voor verbeteringen bij Cluzona en hijzelf probeert zijn steentje hieraan bij te dragen als lid van de sponsorcommissie. “Mensen uit Wouw en omgeving voelen zich verbonden met Cluzona en we willen onze sponsoren meer betrekken bij de club. We denken bijvoorbeeld aan de organisatie van onderlinge toernooitjes, zodat er meer interactie is tussen de selectie en onze sponsoren. Cluzona regelt veel voor ons als selectie en daarom vind ik het fi jn om ook wat terug te kunnen doen voor deze mooie club.”

Cluzona is binnen tien jaar opgeklommen van de vijfde klasse tot de top van de tweede klasse met veel Wouwse jongens. Als het aan Jochems ligt, kan de Club Zonder Naam nog veel verder doorgroeien. “We hebben een hele goede groep en onze trainer Marcel van der Sloot haalt het beste in ons naar boven. Iedereen gaat voor elkaar voor het vuur. Komend seizoen gaan we bekijken of we kunnen uitgroeien tot een eersteklasser.”