Orthomedic: Één-tweetje tussen fysiotherapie én Milon

0
282

Gespecialiseerde personeelsleden, professioneel ingedeelde trainingsruimtes en drie behandelkamers voor fysiotherapie: OrthoMedic Wouw heeft alles in huis om jou verantwoord en effi ciënt te laten sporten. Met de Milon Cirkel heb je aan twee keer 35 minuten genoeg om fi tter, sterker en gezonder te worden.

Wil je afvallen, fitter worden of aan je spierkracht werken? Bij OrthoMedic in Wouw kun je via een verantwoorde methode effi ciënt trainen. Het vraagt twee keer ruim een half uur van je tijd. Zo kun je bijvoorbeeld aan je eigen gezondheid werken, terwijl je kind bij Cluzona op het voetbalveld staat. “Ieder lid krijgt een gepersonaliseerde pas, die ze in het apparaat kunnen stoppen. Dat apparaat stelt zich vervolgens automatisch in, zodat de sporter zich niet kan overtrainen of overstrekken”, vertelt Tom Molenaar (28), die verantwoordelijk is voor de Milon Cirkel, zoals het effi ciënte trainingsrondje genoemd wordt. De sporter wisselt om de paar minuten van apparaat, die in een ruimte in een cirkel staan opgesteld. Je traint alles in 35 minuten, met jouw doel voor ogen. “Het is persoonlijk en in een huiselijke sfeer.”

En mocht je toch onverhoopt tegen een blessure aan lopen, dan zit de fysiotherapeut een ruimte verder. Esther van Leeuwen (27) en haar collega’s hebben alle specialiteiten in huis om elke blessure te verhelpen, sportgerelateerd of niet. Ze krijgen veel voetballers van Cluzona, tennissers van de Wouwse Tennis Vereniging en handballers van Handbalvereniging Heerle binnen. “Het eerste consult is van ons, we kijken dan of en wat voor behandeling nodig is.” Ze werken ook samen met bedrijven. Van Leeuwen benadrukt hoe belangrijk het is om ook de klachten van kinderen serieus te nemen.

“Daarom doen wij ook regelmatig preventieve onderzoeken bij de clubs in de omgeving, dan screenen we de kinderen en sturen we de uitslag naar de ouders. We willen voorkomen dat ze op latere leeftijd last krijgen van blessures, omdat de klachten in de groei niet serieus zijn genomen.” Dat geldt overigens ook voor voetballers die alleen op zondag een balletje trappen in een vriendenteam en verder niet veel aan hun gezondheid doen. “Hier kun je het combineren: de training met de fysiotherapie. Je loopt een groot risico als je zondag zonder goed geprepareerd te zijn, zo de wei in stapt.”

De praktijk wordt momenteel vernieuwd, zodat iedereen de komende jaren weer met plezier en op een verantwoorde manier kan sporten of revalideren bij OrthoMedic in Wouw. Interesse? Kijk eens op orthomedic.nl/wouw of op miloncluborthomedic.nl.