De voorbeschouwing met Justin Kwee van Unitas’30

Justin Kwee (21) begon op zijn vijfde met voetballen bij Internos. Op het moment dat hij bij JO15 kwam te spelen, maakte hij de overstap naar Unitas’30. Hier mocht hij op zijn 17e zijn debuut maken op het middenveld voor het eerste elftal.

De speler van Unitas’30 voetbalt nu al drie seizoenen in de selectie en wil het komende seizoen belangrijk zijn voor het team. “Vorig jaar zijn we kampioen geworden waardoor we nu uitkomen in de eerste klasse. Daarom wil ik dat wij als team dit seizoen ons handhaven. Daarom moet ik van toegevoegde waarde zijn op het middenveld. Dit moet ik doen door goede passen te geven aan mijn medespelers en het veld goed te lezen.”

Afgelopen wedstrijd werd er thuis verloren van de amateurs van NEC. Het was een evenwichtige wedstrijd volgens Justin. “De wedstrijd ging gelijk op. Na een standaard situatie kwamen wij op een 0-1 achterstand. Daarna was het in evenwicht met weinig uitgespeelde kansen. In de tweede helft waren wij meer aan het drukken, maar we scoorden de 1-1 niet. In de 85minuut schoot NEC de 0-2 in het netje en was de wedstrijd gespeeld.” Met een paar uitstekende reddingen werd Bjorn, de keeper van Unitas’30, door Justin uitgeroepen tot man of the match.

Aankomende zondag staat er een uitwedstrijd op het programma tegen ’t Zand. Een lastige wedstrijd aangezien ’t Zand nog ongeslagen is. “Ik hoop dat wij de maximale punten mee kunnen nemen vanuit Tilburg. Maar je weet het nooit in de eerste klasse. Iedere wedstrijd is een finale voor ons en zo moeten wij ook elke wedstrijd ingaan. Daarom denk ik een nipte 1-2 overwinning.”

De nieuwsgierige lezer kan de middenvelder zondag aanschouwen. Tijdens de wedstrijd ’t Zand tegen Unitas’30. Deze zal plaatsvinden om 14:30 op sportpark Bijstervelden in Tilburg.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Bij TVC Breda genieten ze nog even na

Of ze bij TVC Breda al een beetje bezig zijn met komend seizoen? Nou, eigenlijk niet. Want na het...

Ruben Kloet hard op weg naar promotie met Wolfaartsdijk

De 19-jarige Ruben Kloet is een verdedigende middenvelder bij VV Wolfaartsdijk, de club waar hij al sinds zijn vijfde...

Joël Antonio Videira van TEC Tiel: “Fit worden is prioriteit nummer één”

Vandaag spreken wij met Joël Antonio Videira, de verdediger van TEC Tiel. Afgelopen seizoen raakte Videira bij VVSB geblesseerd...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.