Niels van Tol kiest voor zondagvoetbal bij SC Emma

Niels van Tol begon afgelopen zomer aan een nieuw avontuur bij SC Emma. Hij was al eens eerder een seizoen actief bij die club, maar de combinatie van op zondag voetballen en op zaterdagavond genieten van het nachtleven beviel hem niet zo goed. Hij week uit naar de zaterdagploeg van GSC/ODS. ,,Nu ga ik minder vaak op stap, dus zie ik het wel zitten om op zondag te voetballen.’’

DORDRECHT – Twee jaar geleden verruilde Niels van Tol Emma voor GSC/ODS. ,,Omdat ik graag ging stappen, kon ik beter bij een zaterdagploeg gaan spelen’’, blikt hij nog even kort terug op zijn transfer van destijds. Afgelopen zomer stak Van Tol weer terug ‘de weg over’ om zijn opwachting te maken bij het inmiddels naar de derde klasse gepromoveerde Emma. Het uitgaansleven trekt hem minder. ,,En ik vond het altijd erg gezellig bij Emma, dus zag ik een terugkeer wel zitten.’’

In de twee jaar dat Van Tol actief was bij de stadgenoot, veranderde bij Emma wel het een en ander. ,,Er is een andere trainer gekomen en er zitten andere spelers in de selectie. Maar de gezelligheid is nog hetzelfde als voor mijn vertrek en dat is ook waarom ik koos voor een terugkeer. Ik vond Emma altijd wel een leuke club. En het niveau is natuurlijk anders dan voor mijn vertrek’’, wijst Van Tol op de promotie via de nacompetitie die de ploeg van Roy de Bruin afgelopen seizoen bewerkstelligde.

Voor Emma is het negen jaar geleden dat derde klasse werd gespeeld en Van Tol durft nu al uit te spreken dat er misschien wel meer mogelijk is dan alleen handhaving. ,,Natuurlijk is handhaving het belangrijkst, maar we denken er stiekem ook wel aan om mee te kunnen doen om een periodetitel’’, aldus Van Tol.

Hij was één van de zeven zomeraanwinsten bij Emma, dat bovendien Thomas Vigelius van een overstap zag afzien. ,,Het is af en toe nog wel wennen aan elkaar, maar ik denk dat we een goede groep hebben om in de derde klasse mee te doen’’, blikt Van Tol vooruit op het komende seizoen. ,,We hebben een goede groep. Er zijn jongens met ervaring bijgekomen, die de groep zeker sturing kunnen geven. Mijn rol? Ik ben niet zo ervaren als bijvoorbeeld Johan Versluis. Ik moet gewoon hard werken om mijn plekje te verdienen. Je weet dat als je niet hard werkt, je er gewoon naast komt te staan.’’

Of Van Tol verschil ervaart tussen het zaterdag- en zondagvoetbal, durft hij nog niet te zeggen. ,,De competitie is natuurlijk nog niet begonnen, maar toen ik van de zondag naar de zaterdag overstapte merkte ik eigenlijk niet veel verschil. Mijn verwachting is dat dat nu ook niet zal zijn, al spelen we nu natuurlijk wel een niveau hoger. Ik ben heel benieuwd naar wat ons dit seizoen te wachten staat.’’

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Maak kennis met Steeds Hooger Dames 2

12 jaar geleden begonnen als de Trekkers bij RSV Antibarbari en beter bekend als Steeds Hooger Dames 2! In...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.