Ouders RKDVC nemen het tegen elkaar op

In juni 2022 vond bij RKDVC voor de 45e keer het Vaders-Moeders-Pupillentoernooi plaats, ditmaal onder een nieuwe sponsornaam: Tredos. De Drunense voetbalclub mag al bijna een halve eeuw vaders, (steeds meer) moeders en kinderen deze prachtige dag bezorgen. Elk jaar is speciaal, maar medeorganisator Jan van Veldhoven heeft bijzondere herinneringen aan de editie in 2015. Eerst maar eens kijken naar het afgelopen toernooi.
Banner-Langstraat
Het is een traditie die bij steeds meer clubs in ontwikkeling is: de zogenaamde ouder-kind-wedstrijden. In de meeste gevallen worden in dit soort partijtjes ouders opgesteld tegen de kinderen en wordt een seizoen passend afgesloten met een leuke onderlinge wedstrijd. Soms is er sprake van een gemixt team, maar het komt op hetzelfde neer. Ouders trekken hun sportkleding aan, rekken en strekken wat, en doen soms net dat ene sprintje dat eigenlijk niet meer gaat. Een enkele fanatieke ouder probeert een sliding aan het einde van de wedstrijd en vervolgens gaan – meestal – de kinderen als winnaars het veld af.

Bij RKDVC zit het ietsje anders in elkaar. Ouders geven zichzelf op en worden in teams ingedeeld, evenals de kinderen die deelnemen. De pupillen voetballen om de Joop Blom-trofee en de ouders geven alles om de Hijgende Hannes-trofee binnen te slepen. Het vormgeven van het speelschema heeft een mooi uitgangspunt. Ouders moeten de wedstrijdjes van hun kinderen kunnen zien, en andersom. Maar er is meer, legt Jan uit.

“Het is een dag die vooral draait om gezelligheid. Een hapje, drankje, muziek en een enveloppenactie waarmee mensen mooie prijzen kunnen winnen. Meedoen is belangrijker dan winnen, maar natuurlijk is er al wel de nodige voorpret. Tijdens de partijen heerst een gezonde wedstrijdspanning. Er worden door ouders over en weer wat speldenprikjes uitgedeeld. Iedereen kijkt altijd enorm naar het toernooi uit; het is een van de topdagen in het voetbaljaar van RKDVC.”

Stimulans
Het unieke vaders-moeders-pupillentoernooi van 2015  kreeg een bijzonder tintje. Jan vertelt: “Ik wilde wat spullen uit de bestuurskamer halen. Mijn vrouw had daar in het geheim nette kleding klaargelegd. Zij wist dat wij die dag een lintje mochten ontvangen. Ik grapte nog over de schoenen die ik zag staan. ‘Goh, het zijn precies de schoenen die ik in Spanje heb gekocht’ niet wetende dat ze ook écht van mij waren. Ik had helemaal niets in de gaten. Even later kregen we een Koninklijke Onderscheiding en werden we Lid in de Orde van Oranje-Nassau.” Op die manier werden beide clubmannen bedankt voor het organiseren van RKDVC-activiteiten in een periode van meer dan 30 jaar!

Het lintje is voor Jan geen drijfveer om te doen wat hij al die jaren doet, maar hij is er terecht heel erg trots op en ziet dit ook als een stimulans om door te gaan met organiseren. Te beginnen met het befaamde toernooi op 11 juni.

Klik op RKDVC voor het laatste artikel over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.