VV Nieuwkuijk: “Wij wilden anders naar sponsoren kijken”

Een businessclub in het voetbal zagen we met name in de professionele tak van de sport of bij de grote amateurverenigingen. Steeds meer kleine clubs nemen dit idee over, en toen eind 2017 bij VV Nieuwkuijk ook de plannen voor een heuse businessclub werden ontwikkeld, ging er hier en daar wel een wenkbrauw omhoog. Anno 2022 blijkt het plan echter een gouden greep.
Banner-Langstraat
Nee, niet iedereen was meteen heel enthousiast vertelt Michael van den Hoven – voorzitter van de sponsorcommissie en kartrekker van de businessclub: “De mensen hier hadden zoiets van ‘Wij zijn toch gewoon Nieuwkuijk? Wat moeten wij met een businessclub?’ We hebben toen uitgelegd dat het sjieker klinkt dan dat het werkelijk is, maar dat we wel op een andere manier naar onze sponsoren wilden kijken. Eigenlijk is de businessclub opgericht vanuit de gedachte ‘Op welke manier kunnen we het anders doen voor de sponsoren? Hoe maken we een sponsorschap interessanter?’ We concludeerden dat er meer contactmomenten, betrokkenheid en wederkerigheid mocht komen. Vervolgens zijn daar concrete ideeën bij bedacht.’

Om in voetbaltermen te blijven hebben de contactmomenten de namen Thuiswedstrijd en Uitwedstrijd gekregen. Tijdens de Thuiswedstrijden worden de leden van de businessclub getrakteerd op een avond gezelligheid en kennisdeling wanneer bijvoorbeeld een ondernemer zijn ondernemersverhaal vertelt en geleerde lessen deelt. De Uitwedstrijden zijn door corona nog niet doorgegaan zoals gehoopt. “Maar we hebben inmiddels al een uitje gehad” zegt Michael. “Met z’n allen vertrokken we op de fiets en kregen we een rondleiding bij een onderneming. Vervolgens sloten we af met een wijnproeverij. Naast deze bijeenkomsten hebben we ook nog iets extra’s rondom de derby’s van de Willy Naessens Derby Cup. We nodigen dan de businessclubs van de tegenstander uit. Zo bied je toch weer een mooie mogelijkheid tot netwerken.

De door Nieuwkuijk gekozen opzet blijkt succesvol, al maakt Michael zich geen illusies. “Het is niet zo dat ondernemers hun afzetmarkt enorm vergroten dankzij sponsoring van een lokale sportclub. In de basis word je sponsor bij een amateurvereniging als je iets wil bijdragen aan de lokale samenleving. En als club willen wij meer doen dan één bedankavond aan het einde van het seizoen. Daarvoor is er dus de businessclub, maar wij kijken zo tegen al onze sponsors aan. Zij geven iets aan ons, wij willen wat terugdoen. Wanneer we als club een investering willen doen, dan doen we dit waar het kan ook altijd via onze sponsoren.

Sponsortoekomst
Nu we op een financiële crisis afstevenen rijst de vraag of Michael vreest voor afname van sponsoring. “Je kunt niet in de toekomst kijken, dus echt harde uitspraken durf ik niet te doen. Maar kijkend naar de relaties en de reden waarom mensen amateurclubs sponsoren verwacht ik niet dat wij daar heel veel last van gaan hebben. Er zullen in z’n algemeenheid echt wel ondernemers zijn die tegen een club zeggen ‘wij stoppen er eventjes mee’, maar zelfs in de coronajaren is de sponsoring bij Nieuwkuijk niet gestagneerd. We hadden verwacht nu 50 bedrijven in de businessclub te hebben, het zijn er 75. En we hopen natuurlijk dat dit aantal blijft groeien!’

Klik op Nieuwkuijk voor het laatste artikel over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Maak kennis met Steeds Hooger Dames 2

12 jaar geleden begonnen als de Trekkers bij RSV Antibarbari en beter bekend als Steeds Hooger Dames 2! In...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.