“De toekomst ziet er mooi uit bij S.S.C.’55”

Op sportparken is het de afgelopen anderhalf jaar stil geweest, veel te stil. Maar dat wil niet zeggen dat clubs ook stil zitten. Juist niet. S.S.C.’55 is zo’n club waar men achter de schermen en in sommige gevallen ook zichtbaar grote stappen zet. De club groeit, op verschillende fronten.

werktalent_255550SPRANG-CAPELLE – “Ondanks corona en een voetballuw jaar groeit onze jeugdafdeling in ledental, met name bij de pupillen”, zegt voorzitter Remco Steenbeek.. In april en mei verwelkomde S.S.C.’55 twintig nieuwe leden in drie weken tijd. “Dat verbaasde ons in deze tijd ook.”

En  S.S.C.’55 gaat op het gebied van de jeugd nog meer stappen zetten. In Ger Klop heeft het namelijk een schat aan voetbalervaring in huis gehaald. Hij was als hoofdtrainer, jeugdtrainer en scout actief voor clubs als Kozakken Boys, Altena, Unitas en RKC Waalwijk. Nu wordt hij Hoofd Jeugdopleiding.

“Mijn belangrijkste taak is absoluut de ontwikkeling van de spelers/teams en de trainers, die ik zal ondersteunen daar waar nodig is. Het gaat erom dat we met plezier kunnen werken met elkaar en dat we hopelijk spelers van de eigen jeugd naar de selectie kunnen brengen. Verwacht niet van me dat we alles zomaar in een korte tijd voor elkaar krijgen, maar met een positieve instelling in alle gelederen gaan we met elkaar proberen om de jeugdopleiding stapje voor stapje te verbeteren”, zegt Klop.

S.S.C.’55 kent inmiddels ook een rijke vrouwen- en meidenafdeling, het is een belangrijk onderdeel van de club. “We hebben twee seniorenelftallen die ruim in de speelsters zitten, net als de MO19. We hebben een MO15 en onze jongste elftallen tellen ook veel meiden. Dat is bijzonder voor een in aantal leden bescheiden club als SSC en het feit dat Sprang-Capelle (en de gemeente Waalwijk) veel clubs rijk is”, zegt voorzitter Steenbeek.

Dit gaat vooral over voetbal, maar ook op het gebied van de accommodatie en op maatschappelijk gebied groeit de club. Zo gaat de voetbalclub de komende jaren alle bestaande wedstrijdbedrukking bij de jeugdteams vervangen voor de naam van Voedselbank Waalwijk ‘De Rijglaars’. “We zijn ons zeer bewust van de rol die we spelen in de lokale samenleving. Door te kiezen voor een goed doel op al onze kleding van de jeugdteams willen we die rol nog meer benadrukken”, zegt jeugdvoorzitter Arno van Oosterhout. Die shirtsponsoring is onderdeel van De Vrienden van S.S.C.’55, een extra sponsorplan waarbij een plek gecreëerd wordt waar onze sponsoren met elkaar kunnen ondernemen en elkaar kunnen ondersteunen waar nodig.

Alle jeugdspelers schitteren in de toekomst in de shirts met de naam van Voedselbank Waalwijk ‘De Rijglaars’ op een vernieuwd Sportpark Van Wijlen. Een ambitieus plan staat klaar om uitgevoerd te worden, waardoor er heel wat gaat veranderen. “We pakken als eerste de LED-verlichting en deze zomer de aanleg van het kunstgrasveld aan. Snel daarna start de bouw van nieuwe kleedkamers en een nieuw deel van onze kantine”, zegt voorzitter Remco Steenbeek.

Als je alles bij elkaar optelt dan groeit de club enorm, op vele fronten. Of zoals de club het zelf omschrijft: “De toekomst ziet er mooi uit voor S.S.C.’55!”

Klik hier voor meer informatie over S.S.C.’55

Klik hier voor meer artikelen over S.S.C.’55

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.