Akkermans hoopt met NEO ’25 op nieuw hoogtepunt

Kevin Akkermans begon op zijn tiende met voetballen, als linksback. Een paar jaar later zat hij in de selectie van NEO ’25, als doelman. Zijn eerste twee wedstrijden onder de lat in het eerste elftal waren derby’s tegen SV Capelle en SSC ’55, wedstrijden die hij nooit meer zal vergeten. Nu gaat hij als 32-jarige keeper in ieder geval nog een jaartje door, hopend op een periodetitel en promotiewedstrijden met een ‘keigoede lichting’.

werktalent_255550SPRANG-CAPELLE – Voor hij ging voetballen deed Akkermans aan gym en judo. Eenmaal aangesloten bij NEO ’25 ging hij nooit meer weg. “Ik heb de jeugd doorlopen en vanuit de A-jeugd ben ik naar de selectie gegaan. In de B-jeugd ging onze keeper weg, sindsdien ben ik op goal gekomen en er nooit meer uit gegaan.”

Hoogtepunt
De goalie speelde eerst twee jaar in het tweede, voor hij als tiener zijn debuut in de hoofdmacht maakte. Het was drie wedstrijden voor het einde van het seizoen en we stonden er niet goed voor, ik kreeg een kans om me te bewijzen. Ik werd op donderdag na de training door de trainer naar boven geroepen. Hij zei dat hij wat ging veranderen en mij wilde laten starten. Dan ga je vol adrenaline naar huis, ook omdat het een derby tegen Capelle is. Op de wedstrijddag stond ik de hele dag strak.”

“Als ik zo terugkijk is dat nog steeds het mooiste dat ik heb meegemaakt. Met een paar honderd man, spelen tegen Capelle en meteen daarna tegen SSC. Je kent veel mensen. En allebei winnen, dat zijn mooie dingen”, zegt Akkermans.

Periodetitel
Er zijn meer hoogtepunten geweest, zegt Akkermans als hij terugkijkt op al zijn jaren in de selectie. “Ik ben nog nooit gedegradeerd, het kampioenschap met het tweede was in een heel mooi seizoen en ook nacompetitie met het tweede. Allemaal mooie momenten.” Als het aan de goalie ligt komt er komend seizoen nog een nieuw hoogtepunt in dat rijtje. “Ik wil nog steeds heel graag een periode halen voor promotie met het eerste, promotiewedstrijden spelen voor de tweede klasse.”

En het is niet dat dat onmogelijk is. “We hebben een keigoede lichting. Een mix van jong en oud, ervaren en jongens met minder ervaring. We waren goed gestart, met drie gespeelde wedstrijden, nul tegendoelpunten en zeven punten. Het zou mooi zijn als we komend jaar mee kunnen doen voor een periode. Ik denk dat het kan. Het zou wel echt vet zijn.”

Passie
Op de tribune van zijn club praat Akkermans vol enthousiasme over ‘het spelletje’. Vrienden vroegen hem regelmatig te stoppen in de selectie, om aan te sluiten bij het vierde. Daar is het nog te vroeg voor. De seizoenkaarthouder van RKC kreeg een paar weken geleden een belletje van zijn trainer. “Wat ga je doen komend jaar, vroeg hij. Ik ga gewoon door.”

De keeper kijkt er naar uit om weer lekker te voetballen, het wedstrijdgevoel te beleven. “Hopelijk kunnen we zo snel mogelijk weer met z’n allen het veld op en mag er publiek komen. Je maatjes zitten ook allemaal bij de voetbal, het is de gezelligheid die je mist. Het pilsje pakken na de wedstrijd, een beetje voetballen. Als ik helemaal niet meer zou kunnen voetballen, dan gaat mijn vriendin niet gelukkig worden”, zegt Akkermans met een knipoog. “Voetbal is echt mijn passie, een uitlaatklep!”

Klik hier voor meer informatie over NEO’25

Klik hier voor meer artikelen over NEO’25

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

In gesprek met de dames 1 van sv MEC’07

Vandaag spreken we met de dames 1 van sv MEC’07. Dit team gevuld met unieke speelsters is erg hecht...

Glenn den Uijl: tweede seizoen als assistent-trainer bij TOGB

Glenn den Uijl is oud-speler van onder andere sc Heerenveen, Feyenoord en TOGB. Bij laatstgenoemde club heeft Glenn den...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.