Casper Klijs is 28 jaar oud en begon met voetballen bij V.V. Neerlandia’31. Hier speelde hij een aantal jaar in de selectie, waarna hij een transfer maakte naar DIA uit Teteringen. Na drie jaar keerde hij terug op het oude nest. Hier speelt hij momenteel in Zaterdag 2.
Even voorstellen
Casper Klijs woont in Heusdenhout, Breda. Hij is Geboren en getogen in Dorst en werkt momenteel als leidinggevende van BSO Villa Kakelbont Breda. Toen Casper vijf jaar oud werd, begon hij met voetballen. Zoals bij veel ouders moest hij hiervoor eerst zijn zwemdiploma A halen. Bij V.V. Neerlandia’31 heeft hij de gehele jeugd doorlopen meestal in hogere leeftijdscategorieën dan hij eigenlijk hoorde. Op zijn vijftiende debuteerde hij in het eerste elftal. “De avond voor deze wedstrijd hadden we met de JO-19 teams een uitje. Hierdoor voelde ik me de volgende dag niet lekker. Toen ik ’s morgens uit de auto stapte kwam alles er gelijk uit, recht voor de kantine. De trainer gaf aan dat hij me wilde laten starten maar dat leek hem toen toch geen goed idee haha.”
Overstap naar DIA en weer terug
Na een aantal jaar selectie voetbal maakte Klijs de overstap naar DIA uit Teteringen, waar hij vervolgens 3 jaar heeft gespeeld. Na deze drie jaar keerde hij terug bij Neerlandia.
“Toen ik terugkeerde was ik een beetje klaar met selectievoetbal. Het verplichte trainen was ik klaar mee en ook de zondagmiddag had niet meer mijn voorkeur. Toen er tijdens een derde helft werd gesproken over een zaterdag elftal gaf ik aan dat ik daar wel oren naar had. Na een jaar kregen we 18 man op de been en gaf het bestuur toestemming om een zaterdag team op te starten. Het eerste jaar deden we direct mee om de bovenste plekken. Echter werd de competitie helaas niet afgemaakt vanwege de coronapandemie.”
Een uniek team
In de ogen van Klijs speelt hij in een uniek team, omdat ze allemaal kunnen voetballen en iedereen er zijn steentje bijdraagt. Zo maakt iemand de wedstrijdlijsten en bekijkt de afmeldingen voor wedstrijden. Ook is er iemand die wekelijks de ballen oppompt voor heel de club. Verder verzorgt iemand de trainingen en als hij er niet is neemt iemand anders het over. Ook is niemand te beroert om op zondag te helpen wanneer een zondag team te weinig spelers heeft.”
Derde helft
Bij Zaterdag 2 is de derde helft minstens net zo belangrijk als de eerste twee. Tijdens deze derde helft zijn er een aantal spelers die erg goed kunnen drinken. “We meerdere koningen van de derde helft. Zo hebben we Tim A.K.A biermuis, Enzo A.K.A Kippenbil, Rik A.K.A bonkers en Cas A.K.A. kast. Eigenlijk is niemand vies van de derde helft. Het liefst blijven we zo lang mogelijk hangen op de club. Echter is het niet meer mogelijk om lang bij de club te blijven hangen en moeten we vaak op zoek naar een andere locatie. Dit is dan meestal Eetcafé Pieter in Dorst.”
Activiteiten
Naast voetballen probeert het elftal veel leuke activiteiten te organiseren. Hieronder is een samenvatting geschreven van één de activiteiten. Deze samenvatting is geschreven door Jorrit, een speler uit Neerlandia Zaterdag 2.
Neerlandia’31 Saturday 2 Dartstoernooi: een traditie is geboren!
Zaterdag 18 maart stond eigenlijk de thuiswedstrijd op het programma tegen TSC 2. De wedstrijd had een opmaat moeten zijn naar een enerverend dartstoernooi. Echter kon de ploeg uit Oosterhout niet genoeg man op de been brengen, waardoor de wedstrijd niet doorging. Om de vaste volgers toch nog wat vermaak te bieden werd er een onderlinge wedstrijd gespeeld, welke door team blauw werd gewonnen. Vanaf 15.30 was de boerderij van de ouders van Cas, omgedoopt tot Schoen Palace, geopend voor de verschillende teams die zich hadden aangemeld (29 in totaal). De teams bestonden uit spelers van Zaterdag 2 en een introduce. In een koppeltoernooi werd gestreden om de Install Physics Wisselbokaal. Verschillende ludieke teamnamen als de Engelbewaarders, de Weggooiers en de Scherpe Kantjes passeerde de revue. Tijdens het ingooien was het fanatisme en de spanning bij de verschillende darters al te voelen. Om 16:00 uur begon het daadwerkelijke toernooi. In zes poules van vier en één poule van vijf werd er gestreden om een plaats in de 1/8- finale. Na ruim drie en half uur darten had de eerste schifting plaatsgevonden en maakte nog 16 teams aanspraak op de felbegeerde wisselbeker.”
Door activiteiten als dit darttoernooi te organiseren probeert het team meer mensen met de club en het team te verbinden, zodat ook de kantine van Neerlandia’31 hiervan profiteert.
Klik op vv Neerlandia’31 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Neerlandia’31 voor meer informatie over de club.