Club van de Week-Rene de Ruiter: “V.V. De alblas till I die”

0
326
Club-van-de-Week-Rene de Ruiter-VV De Alblas

Rene de Ruiter begon op zijn vijfde met voetballen bij V.V. De Alblas. Op zijn zeventiende maakte hij zijn competitiedebuut bij het eerste elftal. Sindsdien is hij er al vijftien jaar eerste keeper en zal hij de club niet snel verlaten. Hij is namelijk een echt kind van de club en hecht dan ook veel waarde aan zijn quote “Alblas till I die”!

Uit op revanche
Het elftal van de Ruiter is beleefde vorig seizoen een flinke domper. Ze eindigde namelijk tweede achter VV Alblasserdam in de derde klasse C. Het verschil bedroeg slechts 1 punt, waar de Ruiter nog altijd van baalt. Dit seizoen is de ploeg hierom uit op revanche. “We spelen dit jaar verzorgder voetbal en hebben weer een mooie voorsprong opgebouwd op onze achtervolgers. Als team zullen we er alles aan doen om het deze keer niet uit handen te geven, zodat we aan het eind van het seizoen op de platte kar kunnen staan. We hebben een kwalitatief bijzonder goede groep met een mooie mix van jong talent en oude vedettes
:-D.”

Persoonlijke doelstellingen
Op persoonlijk vlak presteerde de Ruiter vorig jaar naar eigen zeggen prima. Hij kreeg weinig tegendoelpunten en hoopt dit door te zetten in het huidige seizoen. “Dit seizoen hoop ik wederom weinig tegendoelpunten te krijgen. Al hoop ik het allermeest om mijn droom te laten uitkomen door kampioen te worden met mijn cluppie. Ik denk namelijk dat we op een niveau hoger prima mee kunnen. Daarnaast zal een niveautje hoger spelen ook de club ten goede komen.”

Kind van de club
Bij de Alblas beleeft de Ruiter nog altijd veel plezier. “Het is een hele gezellige vereniging die heel toegankelijk is en waar iedereen zicht snel thuis voelt.” Verder hecht hij veel waarde aan de vele vrijwilligers en steunpilaren van De Alblas. “Hierin wil ik niemand te kort doen. Ik ben namelijk alle vrijwilligers erg dankbaar voor wat ze nu al bewerkstelligen, maar er kunnen er nog veel meer vrijwilligers bij om ons cluppie draaiende te houden!”

Klik op De Alblas voor de laatste artikelen over de club.
Klik op De Alblas voor meer informatie over de club.