Bij VV Rozenburg loopt de jeugd er netjes bij

0
560
Arie Doornheim Richard Kruithof VV Rozenburg

Hun ‘imperium’ is de laatste jaren aardig uitgebreid. Een kledingshop hadden materiaalmannen Arie Doornhein (65) en Richard Kruithof (53) al bij VV Rozenburg, sinds enige tijd is ook een kleedkamer ‘opgeofferd’ voor trainingsmateriaal. “Het is nodig, hé.”

Doornhein en Kruithof laten vol trots de kledingshop zien aan de zijkant van het clubgebouw. Het rood en geel van VV Rozenburg voeren er een boventoon. Een paspop lacht je bij binnenkomst toe. “Dit is ons domein”, zegt Doornhein. “Kijk,”, vult Kruithof aan. “Alles ligt hier gesorteerd op maat. Daar heb je de kleine maatjes, daar de grotere.” Terwijl Kruithof dat vertelt is Doornhein aan het vouwen geslagen. “We willen het wel graag netjes en overzichtelijk houden.”

En dat is best een klus want alle jeugdleden van de club moeten van een tenue worden voorzien. Daar bovenop is er nog ‘winterse’ trainerskleding. “Een trui met lange mouwen voor de koude dagen.”

“Kijk, hier hangen ook de trainersspullen voor de trainers”, zegt Kruithof als ‘we’ in de andere opbergruimte zijn aangekomen. De oude kleedkamer hangt vol met tassen, dikke jassen en er ligt ook trainersmateriaal zoals hesjes en pionnen.

Een paar jaar geleden besloot het bestuur van VV Rozenburg de kledingzaken in eigen hand te nemen. “Voorheen kon je bij de sportwinkel op het dorp voetbalspullen kopen”, zegt Doornhein. “Maar dit systeem werkt veel beter.”

Dat systeem is dat de kledingbijdrage verwerkt is in de contributies. Het voordeel is ook dat alle jeugdspelers er op de trainingen hetzelfde bijlopen, want naast een wedstrijdpakket, met uiteraard het klassieke roodgele shirt, broekje en sokken van de club, is er een trainingspakket. “De uitstraling is veel beter” weet Kruithof, die behalve materiaalman nog een functie bekleedt bij de club. Hij is als teammanager verbonden aan de hoofdmacht.

Dat systeem met een eigen uitgifte verplicht VV Rozenburg wel om de zaken goed georganiseerd te hebben. “We maken de nodige uurtjes”, bekent Doornhein. “Het leuke van dit werk is dat je veel mensen ontmoet. Kinderen, moeders, vaders, opa’s en oma’s. Je maakt heel wat praatjes. Daar zijn we goed in.”

Met enkele honderden jeugdvoetballertjes zijn er weinig rustmomenten voor Doornhein en Kruithof in het jaar. “De drukste periode is natuurlijk de zomer”, zegt Kruithof. “Als de nieuwe teams zijn samengesteld is het bal begonnen.” Niet dat alle teams weer in het nieuw worden gestoken. “We gaan er vanuit dat kleding gemiddeld zo’n vier jaar meegaat. Als kinderen uit een maat zijn gegroeid en een nieuwe maat nodig hebben, kunnen ze zich bij ons melden en krijgen ze een ander setje”, voegt Doornhein toe.

“De zomer is ook het drukst omdat de club in die periode ook gemiddeld de meeste nieuwe spelertjes mag verwelkomen. Maar eigenlijk loopt het hele jaar wel door. Doordeweeks zijn we met de shop twee keer een uurtje open. Op zaterdag zijn we er vaak ook, maar dat is wel op afspraak.” Het duo registreert de voorraad goed. “We hebben van alle maten altijd wel iets in huis, maar je moet het goed bijhouden, want sommige maten gaan heel snel.”

De senioren zijn niet het ‘pakkie-an’ van Doornhein en Kruithof. “De teams hebben vaak eigen gesponsorde shirts. Soms zie ik wel eens mensen lopen waarvan ik zeg: dat kan echt niet meer in dat shirt. Dan zijn de kleuren helemaal vervaagd. Dat zeg ik dan ook.”

Klik op de link voor meer artikelen over vv Rozenburg
Klik op de link voor meer informatie over vv Rozenburg