Zwaar bevochten winst voor Nieuwenhoorn tegen SSS

0
87

In een nogal tamme eerste helft heeft Nieuwenhoorn afgelopen zaterdag een wat controlerende manier van spelen laten zien tegen SSS. Voor de kijker wellicht niet altijd even leuk.

Het leverde behalve het beoogde balbezit, ook een licht overwicht op met een paar kleine kansjes. Toch gaan beide ploegen met een 0-0 stand de thee tegemoet. De spaarzame kansen van Nieuwenhoorn ontstonden vooral uit het betere combinatievoetbal, maar ze werden niet benut. Nieuwenhoorn miste in de afronding de benodigde focus. In de tweede helft ging het tempo omhoog en scoorde Melvin Winterberg uiteindelijk de bevrijdende 1-0.

Het kan natuurlijk ook een noodgreep zijn geweest; ingegeven door de afwezigheid van vijf geblesseerde basisspelers en een geschorste centrale verdediger, maar met het posteren van Dimitri Gomes als aanvallende middenvelder leek Ron van den Berg de variatie in het spel van de immer hard werkende Dimitri een impuls te willen geven.

Toch ontstonden de beste mogelijkheden via de flanken. Linksback Roeland de Bruijne is inmiddels een vaste waarde aan het worden en speelde wederom een solide wedstrijd. Hij komt gedoseerd op en weet zich met Nichy Fortes altijd verzekerd van een aanspeelpunt. SSS komt een paar keer goed weg als Nichy de bal voorzet en de aanvallers het net niet in een doelpunt weten om te zetten. SSS is dan fel in de omschakeling, maar Danique Wolters weet het balverlies meestal te repareren, waardoor menig aanval in de kiem wordt gesmoord.

Met zo veel geblesseerden blijkt maar weer eens het nut van een brede selectie en biedt zo’n blessuregolf, hoe vervelend ook, altijd weer mogelijkheden voor andere spelers. Zo startte Kenny Lopes Cruz vandaag als centrale verdediger in de basis en speelde een sterke wedstrijd. Samen met de backs en Frank Molendijk kwam de verdediging niet echt vaak in de problemen. In de tweede helft weet SSS er sporadisch doorheen te komen, maar vinden de keeper op hun weg. De grootste kans was een geplaatste vrije trap die door Tom van der Leeden stijlvol onder de lat wordt weggetikt.

Met nog een kwartier op de klok wordt een licht geblesseerde Jeffrey Burger gewisseld en is het tijd voor het debuut van de talentvolle 17-jarige Gregory Paula. Die geeft meteen zijn visitekaartje af met een rush over rechts en een goede voorzet ,die maar net naast wordt gekopt door Nichy Fortes.
SSS probeert met de moed der wanhoop via de lange bal nog een gelijkspel te forceren, maar de verdediging houdt op z’n Italiaans stand en de 1-0 is, hoe zwaar bevochten ook, een feit.