Spakenburg boekt thuisoverwinning tegen Scheveningen

0
129

Afgelopen weekend heeft SV Spakenburg met 3-2 gewonnen van SVV Scheveningen. Op een zonnig Westmaat werd er zaterdag om 15.00 afgetrapt. De Blauwen stonden aan het begin van de wedstrijd vijf punten voor op Scheveningen, dus wilde de ploeg uit Scheveningen het gat maar al te graag dichtten met Spakenburg.

Spakenburg begon goed aan de wedstrijd en kwam na drie minuten al op voorsprong door een goede kopbal. Scheveningen rechtte zijn rug daarna, en scoorde tien minuten later de 1-1. Na een mooie aanval aan de linkerkant werd de bal beheerst binnengeschoten. Het spel golfde een beetje op en neer, en dit resulteerde in goede omschakelmomenten voor Scheveningen. Daaruit werd in de 29e minuut dan ook de 1-2 gescoord. Met deze stand gingen de ploegen ook rusten.

Na rust kwam Spakenburg scherper uit de kleedkamer, ongetwijfeld na een donderspeech van John de Wolf. Na een aantal corners, werd de 2-2 op het scorebord gezet, nadat een corner door een afvallende bal werd binnengeschoten. Spakenburg drukte door en met succes, een penalty werd gegeven door een handsbal. De bal werd keurig in de rechterhoek geschoten, 3-2 voor Spakenburg. In de laatste 20 minuten kregen beide ploegen aardig wat kansen, en leek de blessuretijd wel heel lang te duren voor Spakenburg. Er was behoorlijk veel opluchting na het laatste fluitsignaal, maar De Blauwen konden toch de drie punten bijschrijven. Scheveningen blijft steken op acht punten.

Spakenburg gaat volgende week op bezoek bij Jong Vitesse. Scheveningen speelt zaterdag thuis tegen Koninklijke HFC