KNVB Beker: Kozakken Boys thuis tegen Almere City

0
94

Normaal gesproken speelt Kozakken Boys tegen Jong Almere City, maar nu komt de hoofdmacht van de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie naar Sportpark De Zwaaier. Vanavond om 19.45 begint de wedstrijd voor de TOTO KNVB Beker.

De ploeg uit Werkendam hoopt op een stunt in de beker, want de competitie loopt het nog niet. Kozakken Boys staat na tien speelrondes op plek 12 met tien punten. Almere City doet het goed in de competitie. Ze staan op een vijfde plek en zetten de lijn van vorig seizoen door. Kozakken Boys speelde afgelopen weekend met 1-1 gelijk Jong Sparta Rotterdam. Almere City verloor nipt uit bij FC Twente.

In de vorige ronde van de beker won Kozakken Boys vrij eenvoudig van ONS Sneek. Vooral voor rust maakte de ploeg uit Werkendam het verschil. De ploeg begon ijzersterk en kwam al snel op voorsprong, maar gelijk na de goal werd het na een individuele fout 1-1. Desondanks pakkte de ploeg het weer goed op en stond de einduitslag al voor de rust op het bord. In de tweede helft was het vooral verdedigen, en werd Sneek niet heel gevaarlijk waardoor Kozakken relatief eenvoudig doorgaat naar de volgende ronde.

Almere City won in de 1e ronde van de beker van FC Dordrecht met 1-0. De ploeg begon die wedstrijd erg goed, met een goal na vijf minuten. De hele eerste helft waren ze heer en meester, en verzuimde ze om geen 2-0 te maken. Ook de tweede helft wist FC Dordrecht vrij weinig in te brengen, en wisten ze eigenlijk geen echte kans te creëren. Het was een behoorlijk saaie tweede helft, want ook Almere City wist niet veel meer in te brengen. Al met al was het een verdiende overwinning voor de ploeg uit Almere.

De wedstrijd Kozakken Boys – Almere City start om 19.45 op Sportpark De Zwaaier.