N.I.V.O.-Sparta boekt benauwde zege op Brederodes

0
189

N.I.V.O.-Sparta is de nieuwe nummer twee in de Tweede Klasse F. Door een 1-0 overwinning op Brederodes en de overige resultaten klom de ploeg van Theo de Boon een plekje. Komend weekend wacht voor N.I.V.O.-Sparta een heuse topper. Er wordt dan in en tegen koploper Woudrichem gespeeld.
Bij N.I.V.O.-Sparta keerde Romano Tapirima weer terug in de basis. De linksback was de afgelopen weken geblesseerd. Yri Schalkx speelde de afgelopen weken verdienstelijk op die positie maar maakte vandaag zijn opwachting op het middenveld, zowel Beekveld als Van Opijnen zijn uit de roulatie.

In de eerste 10, 15 minuten waren er een aantal kansen voor beide ploegen. Willem Looijen, wie anders, had een aantal kansen. Tegelijkertijd was Brederodes gevaarlijk van afstand. Van grote afstand wel te verstaan. Tot twee keer toe probeerde de ploeg te profiteren van de doorschuivende Rob Goesten. De jonge doelman wist beide keren echter wel raad met de inzet.

Vervolgens was er een fase die niet over naar huis te schrijven was. Veel balverlies, rommelig en een aantal gele kaarten voor beide zijde. Nadat Goesten een bal van Brederodes via de paal weer het veld in kreeg was het daarna weer N.I.V.O.-Sparta dat in de aavnal ging. Het was uiteindelijk Frenk Schaap die op slag van rust de ban brak en de 1-0 aantekende.

Niet veel later was Mo Nikbakht met een individuele actie direct gevaarlijk. Zijn schot ging helaas huizenhoog over. Aan de andere kant spatte een inzet van Brederodes op de kruislat uiteen. N.I.V.O.-Sparta bleef op de been en ging met een 1-0 voorsprong de rust in.

Na rust was er eenzelfde rommelig spelbeeld. Hierin was er ook een reuzenkans voor Willem Looijen in de scrimmage. Daarna een moment waar weinig mensen rekening hadden gehouden. Marvin Westerduin ging in de ogen van de scheidrechter voor de tweede keer buiten zijn boekje en kreeg terecht een tweede gele kaart. N.I.V.O.-Sparta moest met nog ruim twintig minuten spelen met een man minder door.

Trainer Theo de Boon wisselde direct, dat deed ook zijn collega van Brederodes. N.I.V.O.-Sparta hield aanvankelijk de grip op het duel en kreeg een karrenvracht aan kansen. De bevrijdende 2-0 viel echter niet. Aan de andere kant ontwikkelde Brederodes steeds meer druk. N.I.V.O.-Sparta capituleerde niet en hield daarmee de drie punten in Zaltbommel.

Door de overwinning stijgt het nu, op basis van een beter doelsaldo, naar de tweede plaats in de Tweede Klasse F. Na zes duels staat de teller op 13 punten. Dat zijn er twee minder dan koploper Woudrichem. Laat dat nu net de tegenstander van volgende week zijn. Vorig jaar ging het voor N.I.V.O.-Sparta helemaal mis in Woudrichem. Om volgende week een kans te hebben zal er uit een ander vaatje moeten worden getapt dan vandaag.

Foto’s: Marco Oomen