Spirit begint met overwinning aan de competitie: 5-2

0
86

Spirit is het seizoen goed begonnen. In de eerste competitieronde werd met 5-2 gewonnen van Strijen. Op het regenachtige sportcomplex in Ouderkerk maakte Spirit een droomstart.

Na 2 minuten liep Kevin Kriek een voorzet van Julian Rook de bal in het doel (1-0). Het, ondanks het slechte weer, opgekomen publiek ging er eens lekker voor zitten. Een vroege voorsprong bij de eerste thuiswedstrijd kan mogelijk leiden tot een aantrekkelijke wedstrijd. Strijen kwam er nauwelijks met goede aanvallen uit. De beginfase was dan ook voor Spirit. Met name via Julian Rook kwam er veel gevaar vanaf de rechterkant. Zijn voorzetten werden helaas niet allemaal verzilverd in doelpunten.

Ook Eric Jansen was weer gevaarlijk uit zijn vrije trappen. Al heeft hij ze liever net buiten de ‘16’, vanaf zo’n 30 meter dwong hij de keeper ook tot het uiterste te gaan. Met veel gegrabbel kon de doelman voorkomen dat de bal het doel in ging. Ondanks kansjes voor Spirit kon Strijen langzaam terugkomen in hun spel. Dat resulteerde na ruim een half uur spelen bijna in de gelijkmaker. Tot opluchting van doelman Bastiaan Haasnoot stuiterde de bal net voorlangs. Vlak voor rust zorgde Ingmar Burema voor een veiligere marge en zette Spirit op een 2-0 voorsprong.

Micky Veldhoen leek de wedstrijd vroeg in de 2e helft te beslissen. Met een geplaatste schuiver in de uiterste hoek zette hij de ploeg van Richard van Cappellen op 3-0. Maar beslist was de wedstrijd allerminst. Strijen profiteerde van de afname van de concentratie. De bezoekers scoorde in de 53e minuut de 3-1 en kreeg hoop op meer. Een kwartier voor tijd kon Timme van Hof weer het verschil weer op 3 zetten. Eén op één ging hij af op de keeper, maar de invaller zag zijn inzet op de voet van de keeper stuiten en een minuut later zijn kopbal naast gaan. Strijen bleef op jacht naar meer en scoorde zelfs de 3-2. Met nog 10 minuten op de klok moest Spirit nog oppassen dat het niet tegen een domper aan ging lopen.

Gelukkig kwam een Spirit treffer snel. Laurens Visser draaide goed weg in het strafschopgebied en scoorde de 4-2. Strijen kwam bijna weer terug. Hectiek was er voor het doel van Bastiaan Haasnoot. Van dichtbij leek te worden gescoord, maar Kevin Kriek assisteerde zijn doelman door de bal van de doellijn weg te werken. In de slotseconde maakte Ingmar Burema nog de 5-2.

Met dit resultaat staat Spirit na één speelronde op de 1e plaats. Nieuwenhoorn won met 2-0 van Zuidland en staat op de 2e plaats. Hellevoetsluis (2-3), Neptunus-Schiebroek (1-2), DCV (2-3) en Sparta (AV) (0-1) wonnen met 1 doelpunt verschil.

Jelmer Nomen, zelf mooie herinnering overgehouden aan één van de wedstrijden in Strijen, waarin hij met een omhaal scoorde en daardoor een aandeel had aan de toen der tijd behaalde periodetitel, vond de overwinning mooi, maar was van mening dat ‘Spirit beter kan voetballen en veel dominanter kan zijn, dan wat ze vandaag hebben laten zien.’.

Volgende week gaat Spirit op bezoek bij Kethel Spaland, de ploeg die vorig seizoen kampioen werd in de competitie waarin Spirit via de nacompetitie promoveerde.