Prinses Irene – Oirschot Vooruit 2-3

0
80

De eerste competitiewedstrijd in het nieuwe seizoen was tegen Prinses Irene uit Nistelrode. Ondanks het slechte weer zou het een spannende en enerverende wedstrijd worden.

Beide ploegen speelden vanaf de eerste minuut op de aanval met snel en goed voetbal.
In de 17e minuut kreeg Oirschot Vooruit een vrije trap op 20 meter van de goal. Alex van Overdijk gaf een prima bal die vervolgens door Sjoerd van de Wal over de keeper heen gekopt werd maar via de onderkant van de lat en via de keeper geruimd kon worden. Er kwamen kansjes voor beide ploegen, de achterhoedes bleven echter overeind.

Er was even wat sensatie toen de goed leidende scheidsrechter van Osch beide trainers even tot rust en kalmte moest manen. In de 43e minuut was er een dieptepas op Fons Meeuwis die in kansrijke positie slechts via een overtreding gestopt kon worden. Een gele kaart voor de speler van Prinses Irene. De vrije trap leverde helaas niets op dus brak de rust aan met een 0-0 stand.

Meteen na de rust was het gedaan met het rustige spel. In de 49e minuut was er een snelle aanval van Prinses Irene maar het felle afstandsschot werd prima gered door Menno Kuulkers.
In dezelfde minuut kreeg Fons Meeuwis de bal langs de lijn, die schoof de bal precies op tijd naar de inlopende Joris Swaanen maar hij kwam net iets tekort, dus verdween de bal via zijn teen net naast het doel. Maar het duurde niet lang of Oirschot Vooruit kreeg opnieuw een kans. Nu kreeg Joris Swaanen in vrije positie de bal toegespeeld. In plaats van zelf te schieten, schoof hij de bal naar Max Vervoort, die heel beheerst binnenschoot, 0-1.

De groen-witten hadden de smaak te pakken. In de 60e minuut had Max Vervoort een prima voorzet in huis, helaas was het nu Dorus van de Wal die net een teenlengte tekort kwam.
In dezelfde minuut kreeg Prinses Irene ook een prima kans maar hun doelpoging ging aan de buitenkant langs de paal. Prinses Irene drong aan op de gelijkmaker en zo werd het
een open wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Kansen die elkaar snel opvolgden.
Het werd ook af en toe wat onvriendelijker en er kwamen enkele gele kaarten. In de 60e minuut gaf nieuwkomer Harm Ketelaars, die een prima wedstrijd speelde, de bal aan Joris Swaanen. Die gaf hem door op Dorus van de Wal. Met een lob scoorde hij op prima wijze. De grensrechter vlagde voor buitenspel maar de scheidsrechter kon het zelf goed beoordelen en gaf terecht het doelpunt aan Oirschot Vooruit, ondanks de vele protesten. De grensrechter kreeg na commentaar op de leiding de rode kaart en moest het vlaggen overlaten aan een ander en de stand werd dus 0-2.

Oirschot Vooruit trainer Piet Drijvers wisselde Max Vervoort voor Gijs Sebregts in de 72e minuut. Vlak daarna ontstond er een misverstand in de achterhoede van de groen-witten en Tim van de Brand schoot de aansluitingstreffer voor Prinses Irene binnen, 1-2.
Even later maakte een speler van Prinses Irene in het strafschopgebied in een duel een schwalbe en kreeg zodoende geel, zijn tweede geel, dus rood. Ondanks dat zij met tien man verder moesten bleven zij knokken voor de gelijkmaker en die kwam er.
Een paar minuten later kregen de gastheren een vrije trap net buiten het strafschopgebied die voortreffelijk door Tim van de Brand werd ingeschoten achter Menno Kuulkers in het net, 2-2.

Oirschot wisselde Dorus van de Wal nog voor Max van Kollenburg. In de 85e minuut was er een snelle omschakeling van Oirschot Vooruit met opnieuw een scherpe voorzet die terechtkwam bij Gijs Sebregts die magnifiek afrondde voor de beslissende 2-3.

Na vijf minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor de laatste keer en gingen de punten mee naar Oirschot. Een zwaar bevochten overwinning. Reactie van de trainer van Oirschot Vooruit: “zowel wat betreft inzet als voetbal zeer tevreden”. En matchwinner Gijs Sebregts: “Blij om als invaller de winnende goal te scoren en zo toch belangrijk te zijn voor het team”. Zo is het Gijs. Aanstaande zondag thuis om half drie tegen een andere nieuwkomer, Leones uit Beneden Leeuwen.