Drechtstreek wint eerste duel

0
161

De eerste punten in het nieuwe seizoen zijn binnen voor Drechtstreek. In Nieuwendijk won Drechtstreek overtuigend van promovendus Altena met 1-3. Alle drie de doelpunten kwamen op naam van Mark Kunst.   

De overwinning op de eerste competitiedag betekent een goede start voor de Oostpolder ploeg. Het zal niet eenvoudig zijn om in de zware 2F poule erg hoog te eindigen. Er zijn zoveel tegenstanders van formaat in deze poule dat het voor Drechtstreek goed is om alvast maar drie punten mee te nemen uit een wedstrijd tegen een op papier niet al te lastige tegenstander.

Al in het begin van de wedstrijd was duidelijk dat Drechtstreek alert en scherp wilde spelen, ook al was de eerste kans van de wedstrijd voor Altena. Spits Johnny Schouten verslikte zich echter in zijn prachtige kans op de openingstreffer door de bal ruim naast te schieten. In de tegenaanval kort daarna was het Max Voogelaar die dicht bij een doelpunt was maar zijn schot werd goed gestopt. Al na acht minuten kopte Mark Kunst zijn eerste van de middag achter Altena doelman Bas Visser. Kunst kreeg de bal van Jorn van Drimmelen die in hoog tempo over rechts enkele spelers passeerde en de bal perfect in schoot waardoor Mark Kunst eenvoudig in kon koppen.

Zo’n tien minuten later viel al de 2-0 toen Mark Kunst uit de hoekschop, die genomen werd door de van Oranje-Wit overgekomen Victor Rijneveen, binnen kon schuiven. Altena wist zich wel enkele kansen te creëren maar had voorin geen mogelijkheden om echt gevaarlijk te worden. Drechtstreek had in deze fase van de wedstrijd duidelijk het betere van het spel en speelde rustig en dominant.

De tweede helft was nog maar nauwelijks beginnen of Altena liet zijn tanden zien. Dylan van der Pluijm haalde hard uit maar zijn schot ging ruim over het doel van Joris Moesman. Kort daarna wist opnieuw Mark Kunst zich vrij te spelen en ging alleen op de keeper af. Zijn schort eindigde echter in diens handen. Altena bleef knokken voor een aansluitende treffer maar de ploeg kwam er gewoon niet door. Drechtstreek bleef alert spelen en dat resulteerde in de 3-0 via een snelle counter. Opnieuw was het Mark Kunst die nu van afstand de bal over de grond in de linker hoek wist te plaatsen.

Ondanks de tegenvaller voor Altena bleef die ploeg aandringen. Het zette enige tijd flink druk op de Drechtstreek defensie en doelman Joris Moesman had handenvol werk. Hij bleef lang overeind en verrichtte enkele fraaie reddingen maar hij moest toch een tegendoelpunt toestaan aan Nick van Wanrooij die de eindstand op 1-3 bepaalde.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek de eerste thuiswedstrijd tegen Rody Boys, één van de favorieten in deze competitie. Van vorig seizoen is bekend dat dit een zware tegenstander is en dat het erg moeilijk zal zijn om punten binnen te halen. De wedstrijd in het Oostpolderpark begint om 14:30 uur.