Zes jaar spits bij vv Noordwijk: Nick van Staveren

Dit is Nick van Staveren, de 27-jarige spits van vv Noordwijk. Van Staveren maakte de overstap van SV Hillegom naar vv Noordwijk en promoveerde samen met de club naar de hoogste amateurniveau. De spits heeft helaas een blessure opgelopen maar werkt hard om weer van waarde te zijn voor de ploeg.

Carrière
Nick van Staveren is 27 jaar oud en woont samen met zijn vriendin in Hillegom. De spits begon met voetballen bij een plaatselijke voetbalclub genaamd BSM. “Al gauw ging ik naar vv Hillegom waar ik het eerste haalde. Na de fusie in 2012 ben ik op achttienjarige leeftijd in het eerste van SV Hillegom terechtgekomen. Na drie jaar in het eerste te hebben gespeeld, klopte vv Noordwijk op de deur en vroeg of ik de overstap wilde maken. Dat is gebeurd en na zes jaar ben ik nog steeds blij met deze overstap.”

Prestaties
Van Staveren heeft al veel beleefd in zijn carrière qua prestaties. “Mijn eerste mooie prestatie was promoveren met SV Hillegom naar de eerste klasse. Dat was namelijk de eerste keer in de clubgeschiedenis dat dit gebeurde. Ook het kampioenschap in de hoofdklasse en daarna de derde divisie met vv Noordwijk behoort tot een van de mooie prestaties.”

Hoogste amateurniveau
Naast de prestaties heeft de spits ook hoogte- en dieptepunten beleefd in zijn carrière. Zijn hoogtepunt is dan toch wel het behalen van het hoogste amateurniveau. “Ik ben begonnen als speler in de derde klasse en speel nu tweede divisie. Een aantal momenten ook echt belangrijk mogen zijn voor het team. Enige dieptepunt die ik heb gekend is het afscheuren van mijn hamstring en nu mijn achillespees. Helaas is het niet anders en moet ik nu goed revalideren om straks weer van waarde te zijn.”

Kampioen in tweede divisie
Van Staveren wilt graag het maximale eruit halen wat erin zit. “Ik weet dat wij een elftal hebben die mensen kunnen verbazen. De enige prijs die nog op mijn verlanglijstje staat is het winnen van de tweede divisie.”

vv Noordwijk
De keuze om over te stappen naar vv Noordwijk was voor Van Staveren vrij simpel. “De club gaf mij een duidelijk beeld over de visie en speelwijze die zij hanteren. Ik kreeg een goed gevoel daarbij en na een gesprek was ik er meteen uit. Niet voor niks dat ik al zes jaar voor dezelfde vereniging speel. Al moet ik zeggen dat ik geen club hopper ben.”

Op dit moment zit vv Noordwijk in een groeiende fase. “We hebben veel nieuwe jongens, maar ook een aantal vaste waardes. We ontwikkelen onze speelstijl steeds beter, waardoor we het tegenstanders lastig maken en goed presteren. Waar het eindigt is de vraag.” Voor nu ligt de focus op snel fit worden voor de spits. “Snel fit worden en na de winterstop weer aansluiten bij de groep. Intentie is om snel weer te kunnen spelen!”

Wij wensen Nick van Staveren veel succes dit seizoen!

Klik op vv Noordwijk voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Noordwijk voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Bij TVC Breda genieten ze nog even na

Of ze bij TVC Breda al een beetje bezig zijn met komend seizoen? Nou, eigenlijk niet. Want na het...

Ruben Kloet hard op weg naar promotie met Wolfaartsdijk

De 19-jarige Ruben Kloet is een verdedigende middenvelder bij VV Wolfaartsdijk, de club waar hij al sinds zijn vijfde...

Joël Antonio Videira van TEC Tiel: “Fit worden is prioriteit nummer één”

Vandaag spreken wij met Joël Antonio Videira, de verdediger van TEC Tiel. Afgelopen seizoen raakte Videira bij VVSB geblesseerd...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.