Leen van der Boon: 44 jaar lid bij Quick Boys

0
1037

Leen van der Boon is 52 jaar en al 44 jaar lid bij Quick Boys. Zo was Van der Boon op achtjarige leeftijd begonnen als speler bij Quick Boys en is hij momenteel de teammanager van het tweede elftal. “Quick Boys is gewoon een onderdeel geworden van mijn leven!”

Leen van der Boon is 52 jaar, getrouwd en heeft één dochter. “Ik ben werkzaam in de bloemenbranche bij een exportbedrijf in Aalsmeer. Daarnaast ben ik ook actief bij Quick Boys 2 als teammanager.”

Van der Boon was acht jaar oud toen hij lid werd bij Quick Boys. “Ik begon bij Quick Boys in de E’tjes. Ik speelde wel in de jeugdselectie elftallen, maar nooit in de allerhoogste elftallen, altijd net daaronder. Voor mij zat een hele goede lichting. Ik ben linksbenig en speelde linksbuiten of in de spits. Na mijn laatste jaar in de jeugd (A1) ging ik naar de senioren. Het toenmalige selectiebeleid was niet zoals dat nu is. Ik heb geloof ik nog twee jaar in het derde gespeeld en ben daarna in een vriendenteam terechtgekomen.” 

Van der Boon heeft nooit voor een andere vereniging gespeeld en is ondertussen al 44 jaar lid van Quick Boys. “Voor mij bestaat er geen mooiere club. Toen ik nog speelde was ik al samen met een vriend jeugdleider van de F’jes. Mijn vrouw heb ik ook leren kennen op de club.” Door werk was Van der Boon (tijdelijk) gestopt met voetballen. “Daarna werd ik helaas ook ernstig ziek (Hodgkin). Gelukkig ben ik daarvan genezen en ben ik in 1996 door mijn schoonvader als grensrechter begonnen bij de B2. Na een jaar ging ik naar de A1 dat toentertijd divisie speelde en dus landelijk speelde. Dat was een prachtige tijd met volle zaterdagen tegen mooie tegenstanders (BVO’s).” 

Na een jaar of vier vond Van der Boon het wel genoeg en ging hij weer voetballen. “Helaas scheurde ik toen alles af in mijn knie. Na de revalidatie was ik nog grensrechter bij het derde geworden, samen met een vriend van mij die teammanager daar was. Na drie jaar schoven wij door naar het tweede waar ik sinds 2008-2009 actief ben. Ik heb tot 2018 met de vlag langs de lijn gestaan, maar doordat mijn knie niet meer mee wilde werken was ik genoodzaakt te stoppen. De laatste jaren ben ik actief als teammanager.”

Quick Boys 2 seizoen 2022-2023

De teammanager heeft samen met de rest van de hechte staf, die al jaren met elkaar samenwerken, veel beleefd. “Vele kampioenschappen meegemaakt. Geweldig. Wat het leukste is binnen mijn functie bij de club is lastig te zeggen. Het is gewoon een gevoel in me. De liefde voor de club, voor je team. Dankbaarheid van de jongens. Het is gewoon een onderdeel van mijn leven geworden!”

“Als regerend kampioen van de reserve hoofdklasse hebben we ietwat een moeilijke start gehad, maar we zijn pas een paar wedstrijden onderweg. Zo kan er dus nog van alles gebeuren. Ik heb wel het volste vertrouwen in mijn ploeg. Met deze spelersgroep gaan we weer meespelen om het kampioenschap!”

Wij wensen Leen van der Boon veel succes dit seizoen!

Klik op Quick Boys voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Quick Boys voor meer informatie over de club.