Gert Jan Wisse stopt op hoogtepunt als VCK-voorzitter

Hoewel in het voorbije seizoen VCK verrassend de titel pakte in de 3e Klasse A van het zaterdagvoetbal en zich na negen jaar weer tweedeklasser mag noemen, zal voorzitter Gert Jan Wisse in november de voorzittershamer neerleggen. Na zes jaar vindt hij het tijd om het stokje over te dragen en tijd voor andere zaken in te plannen. ‘Je kunt wel zeggen dat ik stop op het hoogtepunt met een prachtig kampioenschap en een club die in alle facetten nog groeiende is.’

Toen Wisse door de vorige voorzitter werd benaderd om hem op te volgen, ging hij eerst even meelopen en in de keuken kijken. Hij zag een vereniging in groei, met vooral ook veel kansen en uitdagingen. “Dat was voor mij ook wel de voornaamste reden om uiteindelijk voorzitter te worden van deze geweldige vereniging. En een groot deel van de uitdagingen die er lagen zijn ook wel gerealiseerd, dus dat is iets waar ik met trots naar kijk. De organisatie staat en de club zit nog altijd in de lift. De afgelopen jaren is het ledental bovendien ook flink gegroeid, waardoor we in alle leeftijdscategorieën teams in de competitie hebben.”

En dat afgelopen jaar voor het eerste elftal alles op zijn plaats viel, met een uiteindelijk kampioenschap tot gevolg, dat is een onvergetelijke ervaring voor de vertrekkend voorzitter. “Natuurlijk is dat prachtig. We hebben de afgelopen seizoenen altijd wel een periode gepakt, maar gaandeweg het seizoen begonnen we ook de topwedstrijden te winnen. Dan groeide het geloof en volgde uiteindelijk ook de bekroning. En als je aan het eind van de rit bovenaan eindigt, dan ben je ook gewoon de terechte kampioen. Die titel pakken was een ontlading én een prachtige prestatie voor onze club. Als je zo’n kampioenschap dan weet te pakken met een spelersgroep die grotendeels uit eigen jeugd afkomstig is, dan maakt het dat voor mij nog extra speciaal.”

Hij typeert zijn voorzitterschap als een periode waarin hij veel betrokkenheid toonde richting alle geledingen binnen de club. “Ik ben altijd makkelijk benaderbaar en ging overal wel kijken. Bij de jeugdteams, de dames, senioren en ook geregeld langs de vrijwilligers. Dat hoort ook zo te zijn, want een voorzitter ben je voor iedereen. Dat heb ik zoveel mogelijk proberen te doen, maar daar gaat toch stiekem heel veel tijd en energie in zitten. En na zes jaar vond ik het mooi genoeg en is het tijd voor iemand anders. Daarbij wil ik graag ook wat vaker naar mijn zoon gaan kijken, die in het eerste elftal speelt van SVOD’22. Daarvoor ga ik nu tijd krijgen, al zal ik ook nog vaak genoeg mezelf bij VCK langs de lijn laten zien hoor.”

Overigens is er nog altijd geen opvolger gevonden, die de voorzittershamer wil overnemen bij de tweedeklasser, maar dat neemt niet weg dat de beslissing onomkeerbaar blijft. “Ik heb het tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend gemaakt, maar de kandidaten staan niet in rijen van twee voor de deur om een bestuursfunctie te vervullen. Laat staan die van voorzitter. Degene die de uitdaging accepteert, die komt terecht bij een mooie club, een kerngezonde club, waar nog altijd de nodigen uitdagingen liggen. Dan denk ik aan verbouwen, verduurzamen en ook de verschillende commissies gevuld houden. Dat zorgt er simpelweg voor, dat het dan een stuk makkelijker besturen is. Zo heb ik dat in elk geval ervaren.”

Helemaal weg, gaat Wisse overigens niet, want in een adviserende rol zal hij nog best wat uurtjes voor VCK betrokken blijven. “Vooral wat betreft de verduurzaming en verbouwingen binnen de club blijft ik wel betrokken inderdaad. En af en toe op zaterdag natuurlijk, want het blijft toch wel mijn cluppie. Al zal het dan niet meer zijn in een officiële rol.”

Klik op VCK voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VCK voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Van Geest kan niet zonder FC ’s-Gravenzande

Henk van Geest is in het Westland bekend als DJ Henkie. Hij is ook een echt boegbeeld van de...

Stan Haanstra van VV Staphorst heeft vertrouwen in zijn ploeg

Vandaag spreken wij met Stan Haanstra, aanvaller van VV Staphorst. Haanstra heeft de jeugdopleiding van FC Groningen en Achilles...

‘Van vriendenteam naar eerste elftal’, Aldus Jaap Berendschot van UVV’40

Twee jaar geleden maakte Jaap Berendschot de overstap naar UVV'40. Niet om in het eerste te spelen, maar samen...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.