VV Spijkenisse 2 heeft plek in piramide veroverd

0
282
VV Spijkenisse 2

VV Spijkenisse heeft naast de hoofdmacht en de onder 23 een derde competitiefelftal in de benen dit seizoen. Het tweede team heeft zich in de piramide van de club een plaats weten te veroveren. “Er zit nog veel rek in deze jongens”, aldus André Hoogenboom.

De trainer van VV Spijkenisse 2 is alleen maar lovend over zijn pupillen. “De groep heeft van zichzelf uit heel veel motivatie. Dat is voor ons als technische staf heerlijk werken. Het is een genot om elke week twee keer te trainen met deze jongens en op zaterdag met ze op stap te gaan voor de wedstrijden.”

VV Spijkenisse kent met de hoofdmacht en het onder 23-elftal twee selectie-elftallen. VV Spijkenisse 2 heeft zich de afgelopen anderhalf seizoen ontpopt als de derde poot in de competitieve tak. “We hebben een leegte ingevuld die er was”, vertelt Hoogenboom (53), die als de ‘architect’ kan worden gezien van het elftal.

“Het gros van deze jongens voetbalt al jaren met elkaar. Ik ben erbij gekomen toen ze de JO18-1 vormden. Via de JO19-2 zijn we het tweede geworden. Het geraamte van ons huidige elftal komt voort uit dat team.”

Het tweede elftal van VV Spijkenisse was de voorgaande jaren vooral plek waar recreatievoetbal de boventoon voerde. Na het uit elkaar vallen van het voormalige tweede-selectie elftal – er was toen nog geen onder 23 – kreeg VV Spijkenisse het niet meer voor elkaar om een prestatiegericht team te formeren. Totdat de JO19-2 van Hoogenboom de leegte ging invullen.

“We hebben bij onze overstap aangevraagd of we in de A-categorie ingedeeld konden worden, maar dat werd echter niet gehonoreerd door de KNVB. We hadden daarom vorig seizoen weinig tegenstand en zijn ongeslagen kampioen geworden.”

Dit seizoen speelt VV Spijkenisse 2 wel in de A-categorie en wel in de reserve tweede klasse. Het blijkt een niveau te zijn waarop de spelers van Hoogenboom uitstekend uit de voeten kunnen. “We hebben ons geplaatst voor de promotiepoule en daar willen we uiteraard ook weer hoge ogen gooien. Deze groep is niet alleen gemotiveerd, maar ook ambitieus.”

De meeste spelers vallen in de leeftijdsgroep negen, twintig, éénentwintig jaar. Het elftal herbergt ook ervaren spelers. “Eric Polet, die jarenlang in VV Spijkenisse 1 heeft gespeeld, maakt ook deel uit van ons team. Hij is goud waard voor deze jongens. De club heeft baat bij een goed tweede elftal dat op niveau speelt. Voor het onder 23-elftal heb je altijd de beperking dat je niet ouder mag zijn dan 23 jaar. Nu is er voor spelers die geblesseerd en herstellen een uitvalsbasis. Het doel is dan ook zeker om op termijn naar de reserve eerste klasse te gaan en wie weet kunnen we daarna nog een stapje maken.”

Wie het elftal van Hoogenboom ziet voetballen ziet een herkenbare speelwijze met duidelijke taken. “We spelen vrijwel altijd 4-3-3. De jongens zijn daar mee op gegroeid en zijn gewend om in dat systeem te spelen. De veldbezetting is duidelijk.”

Klik hier voor meer artikelen van VV Spijkenisse.
Klik hier voor meer informatie over VV Spijkenisse.