Aanvoerder Vjeko Krezo weet wat hij heeft bij RCS

0
393
vjeko-krezo-rcs

OOST-SOUBURG – Als zoon van een Oekraïense moeder en een Bosnische vader streek Vjeko Krezo met het gezin neer in Rotterdam. Daar speelde hij onder meer voor RVVH, waarmee hij uitkwam in de Hoofd- en topklasse. Later speelde hij onder meer nog in Zeeland voor Jong Ambon en VC Vlissingen, totdat hij enkele seizoenen geleden koos voor RCS uit Oost-Souburg. Even leek hij dit seizoen over te stappen naar SVOD’22, maar om persoonlijke redenen besloot hij op Sportpark de Alblas te blijven waar hij als aanvoerder van RCS nu vecht voor behoud in de tweede klasse.

“Puur op basis van de kwaliteit in onze selectie vind ik dat we eigenlijk veel te laag staan en onnodig in de gevarenzone terecht zijn gekomen. Natuurlijk wisten we dat het een moeilijk seizoen zou worden, zeker omdat je eigenlijk vrij onverwacht via de nacompetitie promoveerde. Maar de selectie herbergt in mijn ogen veel kwaliteit, zeker om ons te moeten redden op dit niveau maar we geven in teveel wedstrijden te vaak op cruciale momenten de goals weg. En als je dan zelf niet de kansen maakt die je krijgt, dan pak je te weinig punten. Dat is vaak onnodig, maar is wel de realiteit waarmee we nu te maken hebben”, de 29-jarige verdediger.

Krezo kwam als baby vanuit Marioepol terecht in Rotterdam, waar hij uiteindelijk reikte tot het eerste elftal van RVVH. De liefde deed hem jaren geleden Zeeland belanden, waar hij werk vond in Goes en inmiddels als vader van drie kinderen samenwoont in Souburg. De stap naar een hoger niveau als voetballer heeft hij met de promotie gezet bij RCS, waar hij aanvankelijk zijn ja-woord had gegeven aan SVOD-trainer Pim Bruins.

“Ik werd door de nieuwe trainer benaderd en ging er serieus over nadenken. Ik ben negenentwintig en als ik de stap wilde zetten dan was nú het moment. SVOD’22 stevende toen af op de titel en is nu eersteklasser, maar toch bekroop met het gevoel dat ik niet de juiste keuze zou maken. De promotie met RCS speelde uiteraard ook een rol. Daarbij hoéfde ik niet weg, want ik heb het hier bij de club goed naar mijn zin. Ik speel hier nu drie jaar, ben ingeburgerd op het dorp en weet wat ik hier heb. Dus toen ik alles op een rijtje zette heb ik de mensen bij SVOD’22 gezegd dat ik toch bij RCS zou blijven. Logisch dat ze teleurgesteld waren, maar ik had er goede redenen voor en heb ook geen spijt dat ik ben gebleven.”

Nu wil hij er alles aan doen om het seizoen met RCS zo goed mogelijk te vervolgen. Want ondanks dat de ploeg onderin de rechterrij bivakkeert, is Krezo er van overtuigd dat er veel meer in de ploeg zit dan er tot nu toe is uitgekomen. “We worden niet door heel veel ploegen weggespeeld, maar het zijn vaak persoonlijke fouten of niet scherp genoeg zijn op cruciale momenten wat ons opbreekt. Als je dan tegen directe concurrenten ook niet de punten pakt die je moét pakken, dan breng je jezelf in een lastige positie. We zullen met elkaar de schouders eronder moeten zetten en er alles aan moeten doen om een aantal plekken te klimmen.”

“Rechtstreekse handhaving wordt lastig, maar een plek in de nacompetitie is mijns inziens zeker haalbaar. We krijgen wekelijks drie of vier honderd procent kansen, maar de bal wil er niet in! Wat vorig seizoen allemaal meezat en lukte, en zéker op het eind van het seizoen, dat lukt nu niet. Enorm frustrerend is dat wel. We hebben gewoon één of twee overwinningen nodig en dan ben ik er van overtuigd dat de bal weer de juiste kant op gaat rollen voor RCS. Want handhaven, op welke manier dan ook, dat blijft het hoofddoel.”

Klik op RCS voor de laatste artikelen over de club.
Klik op RCS voor meer informatie over de club.