VV Spirit wint, maar vergeet wedstrijd vroegtijdig te beslissen

0
124

Spirit heeft de eerste beker wedstrijd met 1-3 gewonnen bij Groeneweg. Op het zonnige sportpark in Zevenhuizen werd de wedstrijd pas in de slotfase beslist. Tim van der Zee speelde daarbij een belangrijke rol. Vlak voor tijd versierde hij eerst een penalty, die door Robbin Brouwer werd verzilverd en in blessuretijd zette hij met een mooi schot de beslissende 1-3 op het scorebord.

Vorige week speelde hij ook al een hoofdrol door 4 keer te scoren in één helft in de vriendschappelijke wedstrijd tegen SSS. In de bekerwedstrijd begon de niet fitte aanvallende middenvelder op de bank en viel 20 minuten voor tijd in.

Spirit nam al snel het heft in handen en creëerde vele kansen waarbij een aantal mogelijkheden waren om de score te openen.  Zo kreeg Laurens Visser de bal goed op zijn hoofd, maar zag zijn inzet naast het doel gaan. Ook mogelijkheden van Niels de Vries (voorlangs), Ruben Slooff (keeper) en Sander Kalkman (paal) leverde geen doelpunt op. Een indraaiende corner van Niels de Vries belandde ook op het houtwerk.

Ook in de 2e helft liet Spirit kansen liggen maar kwam in de 53e minuut uiteindelijk terecht op voorsprong. Met een hard afstandsschot zette Stefan Bitter Spirit op 0-1. Ook na de openingstreffer was het Spirit dat de toon zette. Heel af en toe kwam de thuisploeg via een counter in de buurt van doelman Haasnoot, maar deze hoefde nauwelijks in actie te komen. Zijn collega aan de overkant moest wel een aantal verrichtingen doen. Zo zag hij o.a. Tjerk de Kogel alleen op zich afkomen en wist de bal voor zijn voeten weg te pakken.

Toch kwam Groeneweg langszij. Na een ongelukkige handsbal legde de goed fluitende scheidsrechter Kaijen de bal op de stip (1-1). De gelijkmaker leverde geen paniek op bij de Ouderkerkers, ook van een echte opleving bij Groeneweg bleef achterwege. Spirit kon blijven doorspelen zoals het al deed. ‘De kansen komen vanzelf wel’, riep trainer Richard van Cappellen zelfverzekerd vanaf de kant. En daar kreeg hij uiteindelijk gelijk in.

In de andere wedstrijd van de bekerpoule won cvv Zwervers met 1-5 van Soccer Boys. Soccer Boys komt volgende week zaterdag op bezoek in Ouderkerk. Dinsdagavond speelt Spirit nog een vriendschappelijke wedstrijd. Op het eigen sportpark wordt dan gespeeld tegen VVOR.

Fotograaf: Rene Bitter