Halsteren stelt in tweede helft orde op zaken tegen De Fendert

0
109

Halsteren Zaterdag 1 heeft de eerste bekerwedstrijd tegen V.V. De Fendert winnend weten af te sluiten. De Fendert kwam op De Beek nog wel op een 0-2 voorsprong. Halsteren wist voor rust nog de aansluitingstreffer te maken. Pas in de tweede helft wist de thuisploeg het tij te keren en alsnog met een overwinning aan de bekercampagne te beginnen.

Happy-point

We kregen rechtsback Marco Vis bereid om zijn reactie te geven na de wedstrijd. ‘Vanaf de aftrap waren we voetballend beter dan de tegenstander. We verloren in de eerste helft een aantal cruciale duels waardoor we De Fendert dan eigenlijk in de wedstrijd laten komen,’ sprak de verdediger bewust. Het waren dan ook de bezoekers uit Fijnaart die op voorsprong wisten te komen. Een vrije trap op de rand van de ’16’ werd door Serge Palings tot doelpunt gepromoveerd, 0-1. Later werden de roodwitten nog verder in het zadel geholpen door een discutabel gegeven penalty. Het was voor Nick Krijnen een koud kunstje om zo de marge naar twee te schieten. ‘Hierna bleven we toch kansen creëren maar de afronding liet te wensen over. Ik vond het wel terecht dat we toch de aansluitingstreffer konden maken net voor rust.’ Na een vlotte aanval over links kon Roy van Gils een afgemeten voorzet van Stijn Baarendse binnen koppen.

De toeschouwers zagen Halsteren getergd uit de kleedkamer komen. ‘We begonnen heel sterk aan de tweede helft en zagen de gelijkmaker afgekeurd worden wegens buitenspel. Dit was in ieder geval wel een signaal van ons want we bleven aanvallen en De Fendert kwam er niet meer uit.’ Het duurde dan ook niet lang voordat de gelijke stand op het scorebord verscheen. Het was spits Mike de Nijs die een goede actie van Thom Luijks koelbloedig wist af te ronden. ‘We maakte eigenlijk daarna een soort zelfde goal waardoor we meer dan terecht op voorsprong kwamen. Weer wist Thom, na een actie á la Zidane in zijn beste dagen, Mike te vinden die de eindstand op het scorebord schoot.’

Zo begon de ploeg van trainer Remco van Haaren met een positief resultaat aan de bekercompetitie en behouden ze de ongeslagen status in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Lees hier meer informatie over RKSV Halsteren.
Lees hier meer artikelen over RKSV Halsteren.