Geen winnaar bij Dosko – Den Hoorn

0
148

Zowel voor de eindstand als de stand in de tweede periode stond er vanmiddag het nodige op het spel. Verlies zou voor de verliezende partij een plaats in de wachtkamer betekenen en dienden bovendien de resultaten van de concurrentie (Boshuizen) te worden afgewacht.

Bij Dosko ontbraken vanmiddag om uiteenlopende redenen Guido de Kleer, Bart Dietvorst, Souffiane el Ouazzani, Achraf Laabich en Max Heijnen. Trainer Mart van Bree had de hele week om dit probleem op te lossen. De personele problemen oplossen was hierbij niet zijn grootste probleem maar wel de veldbezetting want de nog ter beschikking staande spelers waren merendeel aanvallers. Zo kon het dan ook gebeuren dat de voorhoede voor het eerst dit seizoen bestond uit het trio Brian Kruf, Lotfi Salhi en Marvin Bedaf.

Het duurde dan ook minstens 20 minuten voordat Dosko tot de eerste goed lopende aanval kwam maar die was dan ook meteen doeltreffend. Nadat in eerste instantie een inzet was gekeerd door een van de Den Hoorn verdedigers, scoorde topscorer Marouan Moukouh met een harde schuiver koelbloedig de 1-0. Daarvoor (10e minuut) had Den Hoorn al op voorsprong moeten staan, maar omdat Dosko keeper William Koelewijn (vanmiddag opnieuw een van de uitblinkers) zich voor een doorgebroken speler stortte, bleef de stand op dat moment 0-0.

De 1-1 die na 28 minuten spelen op het scorebord verscheen was weliswaar gelet op het veldspel verdiend, maar werd wel zwaar aangevochten door de Dosko verdedigers en grensrechter Huub Wolkenfelt. Zij hadden n.l. gezien dat keeper Koelewijn de bal geklemd op de grond hield en Sem Remmerswaal de bal vanonder de handen van de Dosko keeper in het doel schoot. Protesten brachten scheidsrechter Angelo van Loenen niet van zijn standpunt. Ruststand 1-1.

In deze stand kwam in de tweede helft geen verandering meer. Twee hardwerkende ploegen beperkten zich hoofdzakelijk tot middenveldspel. De enige opwindende momenten voor het doel werden genoteerd vijf minuten na rust toen Den Hoorn spits Thomas Brouwer zijn inzet van de doellijn gered zag worden door Alper Ozturk en in de 80e minuut toen een vrije trap van Den Hoorn tegen de lat boven het hoofd van een kansloze Koelewijn terug het veld in sprong. Nauwelijks 1 minuut later had Lotfi Salhi alsnog zijn ploeg aan de overwinning kunnen helpen als hij iets alerter had gereageerd op een prima pass van Brian Kruf. Daarmee zou de Dosko ploeg teveel hebben gekregen maar niemand met een Dosko hart zou daarover hebben getreurd. De stand was en bleef 1-1 en daarmee kregen beide ploegen waar zij recht op hadden.

Met dit resultaat is de stand voor de overgebleven kanshebbers in de tweede periode als volgt: