Derby-weekend voor Oirschot Vooruit

0
93

Dit weekend stond voor Oirschot Vooruit de derby tegen Beerse Boys op het programma. Niet alleen de derby sfeer zorgde voor extra druk maar ook de stand op de ranglijst. Beide teams kunnen de 3 punten heel goed gebruiken om uit de gevarenzone te blijven. Vraag was ook hoe Oirschot Vooruit de carnaval had verwerkt. Immers om volstrekt onduidelijke redenen mocht er donderdag niet getraind worden op de kunstgrasvelden.

In een rommelige maar zeer amusante wedstrijd wist Oirschot Vooruit vandaag met 2-4 te winnen van Beerse Boys. Waar de meeste spelers van Oirschot Vooruit niet het niveau haalde wat we van ze gewend zijn, haalde aanvoerder Joris Swaanen dat duidelijk wel. Hij was verreweg de beste man aan de zijde van Oirschot Vooruit. Bij Beerse Boys was Niels van Heerbeek de beste speler. Hij wist, zeker in de eerste helft, de matige verdediging van Oirschot Vooruit regelmatig in verlegenheid te brengen.

De wedstrijd begon aftastend. Beerse Boys speelde met veel inzet, Oirschot Vooruit probeerde daar in mee te gaan maar dat kwam het spel niet ten goede.  De eerste kans was voor Beerse Boys maar de kopbal uit een corner was een prooi voor Niels Stockman. Kort daarna kreeg Oirschot Vooruit 3 corners op rij. De derde corner werd door Bram Meeuwis keihard op de paal gekopt. De bal kaatste terug het veld in en werd opnieuw op de paal geschoten. Even later een afstandschot van Fons Meeuwis en direct daarna een schot van Bram Meeuwis welke beide een prooi waren voor de invaller keeper Giovanni de Vrij.

Beerse Boys kwam hierna weer opzetten. Gerommel in de verdediging van Oirschot Vooruit leidde ertoe dat na 25 minuten Pepijn van Spreuwel de 1-0 kon binnen schieten. Oirschot Vooruit ging hierna duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. Waar Max van Kollenburg eerst nog onterecht werd teruggefloten vanwege vermeend buitenspel, werd hij daarna door een overtreding binnen de zestien gestuit, een terechte penalty. Zoals gewoonlijk wist Joris Swaanen hier wel raad mee, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

De supporters die 1 minuut te laat terug kwamen uit de kantine misten de penalty die Beerse Boys kreeg na een lichte overtreding binnen de zestien op Niels van Heerbeek. Aanvoerder Ruud Willems schoot deze onhoudbaar binnen, 2-1 derhalve.  Een vrije trap van Joris Swaanen belandde even later via een speler van Beerse Boys op de lat. Ook Beerse Boys raakte even later de Oirschotse lat.

In de 62e minuut komt de bal bij Fons Meeuwis. Zijn zuivere voorzet werd keurig ingekopt door Joris Swaanen, 2-2. De wedstrijd bleef op een neer golven. Niels Stockman had nog een prima redding en Daan Hagemeier miste nog een grote kopkans voordat de 2-3 alsnog op het bord kwam. Dit was wellicht ook het mooiste doelpunt. Bram Meeuwis wordt in het midden aangespeeld en past de bal direct door naar de vrijstaande Joris Swaanen. Die speelt vervolgens Daan Hagemeier aan en hij schiet laag en hard binnen, 2-3.

Tien minuten voor tijd krijgt Oirschot Vooruit nog 2x de kans om de wedstrijd definitief te beslissen, helaas zonder resultaat. Twee minuten voor tijd wordt Joris Swaanen vervangen voor Koen Versteden. Hij staat nog geen halve minuut in het veld of hij kapt keurig zijn tegenstander uit en schiet de 2-4 binnen. Direct hierna floot de goed leidende scheidsrechter Bezemer af. Oirschot doet hiermee prima zaken en nadert door deze belangrijke zege de brede middenmoot.

Meer informatie over Oirschot Vooruit? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over Oirschot Vooruit.