Opmars Dosko voorlopig niet te stuiten

0
156

Bij het binnen gaan van de bestuurskamer in Delft was de herkenning er meteen. Bekend gezicht, dat hebben we regelmatig in die bestuurskamers maar ditmaal betrof het de scheidsrechter. Maar waar hadden we elkaar al meer gezien? Lang hoefden we niet na te denken want John de Frel wist zich meteen de uitwedstrijd tegen Den Hoorn te herinneren toen hij als grensrechter van dienst minutenlang met zijn vlag omhoog bleef staan bij een in zijn ogen onterecht goedgekeurd doelpunt van Den Hoorn. Uiteindelijk trok Den Hoorn met 3-2 aan het langste eind. Meteen was duidelijk dat discussies over scheidsrechterlijke beslissingen vanmiddag maar beter niet gevoerd konden worden, dat zou alleen maar in het nadeel uitpakken. Een stap naar de Dosko kleedkamer was een logisch gevolg.

Waarschijnlijk had  de DHC trainer deze gratis voorinformatie ook graag gehad, zo zou later blijken. Het had hem zeker een gele kaart bespaard maar hierover straks meer.

Cruciaal gistermiddag waren de slotfases van zowel de eerste als de tweede helft. Ondanks de straffe wind die schuin over het veld woei en waarvan DHC in de eerste helft het meest voordeel had, schotelden beide ploegen de weinige toeschouwers een acceptabele wedstrijd voor die tot het laatste fluitsignaal ook nog eens spannend is gebleven.

Een slordigheid in de 44e minuut bij een balaanname halverwege de eigen helft kostte Dosko een tegentreffer en onnodige achterstand bij rust. Op een harde schuiver in de benedenhoek moest Dosko keeper William Koelewijn het antwoord schuldig blijven.

Zoals ook in de eerste helft, bleven beide ploegen ook in de tweede helft aan elkaar gewaagd. Dosko ging uiteraard op jacht naar de gelijkmaker en verscheen mede door het voordeel van de wind in de rug regelmatig voor het DHC doel. Doordat van de DHC aanvallen steeds dreiging bleef uitgaan, ontstond een opwindend en vooral spannend voetbal gevecht waarvan niet te voorspellen was wie uiteindelijk aan het langste eind zou trekken.

Daar kwam een kleine tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd meer duidelijkheid over. Met een sublieme balaanname met rechts, haalde Salah Jaddi vervolgens met links verwoestend uit. Tot verbijstering van vriend en vijand verdween de bal hoog in de kruising. Een beauty van een doelpunt, maar daar heeft Salah wel meer patent op.

De Dosko supporters koesterden op dat moment de gelijke stand. Toch bleek het echte venijn in de absolute slotfase van de wedstrijd te zitten. Met nog drie minuten op de klok bleef een discutabele overtreding in het Dosko penalty-gebied onbestraft. Nauwelijks één minuut later gevolgd door opnieuw een discutabele overtreding op de rand van het DHC zestien meter gebied. Dit tot groot ongenoegen van de DHC trainer die, op advies van de grensrechter, door de scheidsrechter op geel werd getrakteerd. Met ingehouden woede zag de DHC trainer Rob de Lange maar tot groot enthousiasme van de Dosko supporters dat Marouan Moukouh de toegekende vrije trap stijlvol over de muur in het DHC doel krulde.

Conclusie over de twee confrontaties tussen Dosko en DHC: Het zit wel eens mee, het zit wel eens tegen, wel eens zon en wel eens regen. En vanmiddag kwam daar ook nog wel eens wind bij. Allebei de ploegen drie winstpunten maar ook allebei op het verkeerde moment tot stand gekomen. “Maar goed mee te leven”. Dat was ook de mening van trainer Rob de Lange toen hij ver na de wedstrijd tot bezinnen was gekomen. En dat sierde de sportman die in hem schuil gaat. Natuurlijk had hij een punt om opgewonden over te worden, omgekeerd had onze van Bree waarschijnlijk niet veel anders gereageerd. Zo eerlijk moeten we zijn.

Tot slot. Beide Dosko doelpunten vechten nog steeds om de schoonheidsprijs!  Voor Moukouh sr. bestaat hierover hoogstwaarschijnlijk geen enkele twijfel. Hij danste na de wedstrijd de horlepiep, sloeg het hele Dosko bestuur de schouders stuk en stak in één diagonale streep het veld over om junior rond zijn nek te vliegen en hem te vertellen dat zijn krul de mooiste was. Wat kan een potje voetbal toch mooi en tegelijk aandoenlijk zijn!

Eerstvolgende wedstrijd is op 1 maart a.s. thuis tegen Den Hoorn. (niet onbelangrijk voor het kampioenschap van de tweede periode

Meer informatie over SV Dosko? Klik hier.