RKSV Halsteren

Thomas van der Spek speelt centraal in de achterhoede van RKSV Halsteren. De verdediger is ook begonnen bij RKSV Halsteren en zat tegen het betaald voetbal aan, want van der Spek mocht in de jeugd uitkomen voor NAC Breda en FC Dordrecht. Daarna keerde hij weer terug bij Halsteren, waar hij op zijn 17mocht debuteren.

Tegenwoordig speelt de 27-jarige van der Spek al negen jaar voor Halsteren en wilt nog steeds alle wedstrijden spelen. “Ik ga uiteraard voor het hoogst haalbare, voor mezelf en het team. Ik wil alle duels spelen dit seizoen, daarnaast wordt het ook wel weer eens tijd voor een doelpuntje. Met het team zou ik graag in de top drie eindigen, echter weet je nooit wat er in de loop van het seizoen nog allemaal gebeurt. Promoveren naar de derde divisie, daar moeten we dit jaar voor gaan!”

Afgelopen wedstrijd wist de geel zwarte formatie net aan te winnen van de Moerse Boys.
In een spannende wedstrijd werd het maar 0-1 voor RKSV Halsteren. “Moerse Boys uit is altijd lastig. Het is een strijdvaardige ploeg met een fanatieke supportersschare, die er alles aan doet om te winnen. Wij begonnen de wedstrijd matig, maar pakten het gelukkig na 10 minuten goed op. We speelden ons eigen spelletje en met onze individuele kwaliteiten waren we de eerste helft verreweg de beste ploeg op het veld. Ondanks het grote krachtsverschil scoorden we maar één keer uit een aanval, waarbij Thomas Marijnissen een aantal spelers passeerde en op de goal schoot. De keeper van Moerse Boys redde met zijn voet, waarna Fouad er als de kippen bij was en de rebound over de keeper kopte. Daarna kregen we nog een aantal kansen, maar waren we niet gretig genoeg om te scoren. Moerse Boys speelde alleen maar om niet te verliezen en kwam niet verder dan de middenlijn.”

De tweede helft was nog aardig billen knijpen voor RKSV Halsteren. “In de tweede helft hebben we niet gebracht wat we kunnen brengen. Door een combinatie van veel foute passes, weinig beweging en het ontbreken aan gretigheid bleef Moerse Boys in de wedstrijd. Door Moerse Boys in leven te laten, maakten we het onszelf tot de laatste minuten onnodig lastig. Door veel gemakkelijk gegeven vrije trappen en het iets opportunistischer spelende Moerse Boys gaven we nog een paar kleine kansen weg. Gelukkig hadden we Jelle Voermans in de verdediging staan. Hij was ijzersterk en verloor geen duel. Daarom was hij in mijn ogen de man of the match.”

De volgende wedstrijd die op het programma staat speelt RKSV Halsteren thuis tegen Udi’19. Een bekende ploeg voor van der Spek. “Udi ‘19 is een ploeg waar we het vaak lastig tegen hebben. Het is een strijdvaardige fysieke ploeg met een aantal goede voetballers, die er alles aan zullen doen om te winnen. Wij zullen dus vanaf minuut één scherp moeten zijn en strijden zoals we afgelopen zondag met elkaar hebben gedaan. Wanneer we ons eigen spelletje spelen, gaan onze individuele kwaliteiten de doorslag geven. Thuis moeten we altijd vol voor de winst spelen. Als ik het me goed herinner, hebben we voor de competitie thuis al meer dan een jaar niet verloren. Deze reeks moeten we in stand houden!”

De wedstrijd uit de Hoofdklasse B tussen RKSV Halsteren en Udi’19 zal aankomende zondag om 14:30 plaatsvinden op sportpark De Beek.

Meer informatie over RKSV Halsteren vindt u hier terug.
Of lees hier het vorige artikel over RKSV Halsteren.

Foto: Enrico Gionnada