De voorbeschouwing met Jorg Vens van Unitas’30

Vanaf dit seizoen is Jorg Vens terug te vinden op de velden van Unitas’30. De centrale verdediger is begonnen met voetballen bij SV Sprundel op zes jarige leeftijd.

Op zijn elfde werd Vens gescout door RBC Roosendaal en heeft daar vier tot vijf jaar gespeeld tot het faillissement. Daarna vertrok hij naar Unitas’30, waar Vens op zijn 17ezijn debuut mocht maken voor het eerste elftal. Na vijf jaar bij Unitas’30 stopte Vens even met voetbal, om na zijn pauze wederom aan te sluiten bij SV Sprundel. Sinds afgelopen zomer komt Vens wederom uit voor Unitas’30.

De 22-jarige verdediger maakt een flinke stap, want SV Sprundel speelde vierde klasse en dit seizoen komt Unitas’30 uit in de eerste klasse. “Ik wil dit seizoen een goed jaar draaien en mezelf zoveel mogelijk ontwikkelen. Van de vierde klasse naar de eerste klasse was natuurlijk even wat anders, maar ik heb me gelukkig snel aan kunnen passen en had tot nu toe nog geen competitiewedstrijd gemist in de basis, dus dat is mooi. Daarnaast zou ik graag rond de vijfde of achtste plaats eindigen. Als we daar ergens terechtkomen, dan hebben we een erg goed seizoen gedraag als promovendus. Ik denk dat we dan het jaar daarop kunnen doorpakken en hoger kunnen eindigen.”

Unitas’30 liep afgelopen weekend een flinke zeperd op, tijdens de uitwedstrijd tegen Nemelaer. “Een wedstrijd om snel te vergeten zullen we maar zeggen. We kwamen wel op een 0-1 voorsprong, maar al snel daarna volgde de 1-1 en net voor rust de 2-1. Helaas kwamen we in de tweede helft al snel op een 3-1 achterstand uit een hoekschop. Toen we veel risico’s gingen nemen en met drie man achterin gingen spelen liepen ze helaas nog verder uit tot 7-2. Iedereen speelde die uitwedstrijd onder zijn kunnen. Ook lijkt het dat we iedere wedstrijd die we op een wat slechter natuurgrasveld spelen niet goed ons spelletje kunnen spelen. Onze ploeg is echt van het combinatie voetbal en de tegenstander was meer van de lange ballen.”

De geel zwarte formatie uit etten-leur kan er weer bovenop komen door aankomend weekend te winnen van Rhode/van Stiphout Bouw. Echter zal dit niet makkelijk gaan volgens Vens. “Ik denk dat het weer geen simpele wedstrijd zal gaan worden, maar heb er vertrouwen in dat we ons weer herpakken na de dramatische wedstrijd van vorige week. Helaas kan ik zelf niet meedoen, omdat ik de laatste wedstrijd tegen Nemelaer geblesseerd raakte. Ik kwam ongelukkig op mijn schouder terecht waardoor deze uit de kom ging.”

De wedstrijd tussen Rhode/van Stiphout Bouw en Unitas’30 zal plaatsvinden op sportpark De Neul. Scheidsrechter van dienst S.C.A. van Zuilichem zal om 14:00 de wedstrijd laten beginnen.

Meer informatie over Unitas’30 vindt u hier terug.
Of lees hier het vorige artikel over Unitas’30.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Club van de Week-Rick Wijntje hoopt volgend seizoen de verwachtingen van GOZ waar te maken

De 23-jarige aanvaller Rick Wijntje maakte aan het begin van dit seizoen een transfer van SHO naar GOZ. Zijn...

Drie nieuwe aanwinsten voor VV Rhoon

Levi Koster keert terug, Tom den Boer en Henk Meijers komen naar Rhoon De 17 jarige talentvolle 2-benige buitenspeler Levi...

Jan Lindhout van WSV Well hoopt op de nacompetitie

Vandaag spreken wij met Jan Lindhout, de 27-jarige linksbuiten van WSV Well. Jan debuteerde op zijn zestiende al in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.