RSV

Lesley Suijkerbuijk mocht op zijn vijfde verjaardag zijn eerste training afwerken bij RSV.
Daarna is Suijkerbuijk nooit meer vertrokken naar een andere club en mocht hij op zijn 17zijn debuut maken voor het eerste elftal. Echter werd hij op zijn 19pas van vaste waarde voor de selectie.

De 27-jarige rechtsback bekijkt de toekomst positief, maar wel realistisch. “Ik ben persoonlijk al tevreden als we stabiel mee kunnen draaien en eindigen in de top zes. Ik hoop dat we een fitte en leuke groep behouden waar we mee verder kunnen bouwen. Dan zou het mooi zijn als we weer een periodetitel zouden weten te bemachtigen door te eindigen in de top vier net als afgelopen jaar.”

RSV verloor afgelopen weekend op sportpark Jac van Hoek met 5-0 van METO. “Een eerstehelft waarin we de eerste tien minuten scherp begonnen en RSV de overhand had, tot helaas linksback Jimmy Ritzen plots uitviel. Wat in eerste instantie leek op een ernstige knieblessure, (wat nu gelukkig vooralsnog “mee lijkt te vallen’’) leek het of we door het voorval even de weg kwijt waren. METO wist hier goed van te profiteren, door een strafschop en een vrije trap te benutten liep METO voor rust uit naar 3- 0. In mijn ogen waren beiden onterecht. Een tweedehelft waarbij wij genoeg mogelijkheden creëerden wilde de goal maar niet vallen. METO wist het net echter nog wel twee keer te vinden. Een wedstrijd om snel te vergeten met een vertekende uitslag van het spelbeeld. Waar METO misschien net iets zorgvuldiger en efficiënter voetbalde, maar wij zeker de mindere niet waren.”

Gelukkig voor RSV liepen Glenn Laurijsse en Timo March op het veld, waardoor de uitslag niet groter was. “Waar normaal een speler als Richard Schijven de belangrijkste man is met zijn doelpunten en assists, vond ik deze wedstrijd Glenn en Timo beide de meest sterke spelers. Ze bleven de duels winnen, streden voor elke meter en leden zo weinig mogelijk balverlies. Het zijn vaste spelers die veel werk verrichten en vuile meters maken. Sowieso credits naar Glenn die na lang blessureleed de laatste wedstrijden in vorm is en een sterke en goede indruk maakt.”

Aankomend weekend kan RSV zich thuis herpakken tegen koploper ODIO. “Ik verwacht een leuke wedstrijd voor de (neutrale) toeschouwer. Wij staan maar drie punten achter op ODIO en kunnen met winst weer aansluiten aan de top. Ik denk dat het een wedstrijd met een hoog tempo wordt, waar de nodige doelpunten gaan vallen. Zowel ODIO als RSV weten vooralsnog het net aardig vaak te vinden, met de meeste doelpunten samen met METO. ODIO spelend voor de periodetitel zal flinke strijd leveren, maar RSV thuis is al tijden niet geklopt. Ook is het gebleken dat iedereen van elkaar kan winnen in deze mooie vierde klasse. Met ons thuisvoordeel verwacht ik een zwaar bevochten nipte 3-2 overwinning.”

Zondag 10 november zal leidsman P.J.C. Tirions om 14:30 de wedstrijd tussen RSV en ODIO starten.

Kijk voor meer informatie over RSV op hun website.
Lees hier ook een ander artikel uit de voorbeschouwing over Micheal Oomen van Virtus.