De voorbeschouwing: Marc Duppen van VV Baardwijk

Marc Duppen is bezig aan zijn derde seizoen bij VV Baardwijk. Duppen begon op vroege leeftijd met voetballen bij de pupillen van RKDVC. Zo heeft hij alle selectie elftallen doorlopen totdat hij op zijn 23verkaste naar VV Baardwijk. De centrale verdediger die ook als rechtsback uit de voeten kan speelt inmiddels al acht jaar selectie.

De 27-jarige hoopt op een blessurevrij seizoen, waarbij hij veel wedstrijd speelt. “Persoonlijk wil ik vooral veel wedstrijden spelen omdat ik nogal blessuregevoelig ben. De laatste jaren is dat aardig gelukt bij Baardwijk dus ik hoop ook dit seizoen weer 20 of meer wedstrijden te spelen in Baardwijk 1. Als team moeten we ons naar de middenmoot van de competitie spelen en van daaruit verder kijken. Ik hoop om te eindigen op een 8plaats of hoger. We hebben voldoende kwaliteit om in deze competitie mee te doen en ik vond tot nu toe alleen RKDVC echt beter dan ons. Voor de rest ligt het allemaal dicht bij elkaar.”

Afgelopen wedstrijd mocht Baardwijk op bezoek komen bij DVG. Waar met 3-1 werd verloren, volgens Duppen was het een verdiende nederlaag. “We begonnen goed aan de wedstrijd, maar het lukte niet om dit in de score uit te drukken. Daarna lieten we DVG steeds beter in het spel komen, waardoor we uiteindelijk zelfs met een 2-0 achterstand de rust in gingen. Ik moet zeggen dat ik DVG ook behoorlijk goed vond voetballen. Alhoewel wij dit ook te veel toelieten. De tweede helft hebben we ons enigszins hersteld, maar is het niet meer gelukt om het nog echt spannend te maken.”

Aan de kant van VV Baardwijk vond Duppen middenvelder Guus Beerens de man of the match. “Naast de altijd goed keepende Patrick, die elke week weer belangrijk is voor ons. Vond ik dat Guus een goede pot speelde op het middenveld. Hij heeft veel loopvermogen en bracht ook veel strijd.”

Baardwijk mag komende wedstijd koploper CHC verwelkomen op Sportpark Olympia. Duppen blijft realistisch en denkt aan een 2-2 gelijkspel. “Op dit moment zitten we in een moeilijke fase en loopt het nog steeds niet zoals we willen. Toch denk ik dat we voldoende kwaliteit hebben om meer wedstrijden te gaan winnen. De laatste jaren doen we het altijd goed tegen voetballende ploegen zoals CHC. Ik denk dat zij veel kwaliteit hebben, want ze staan niet voor niets bovenaan, maar dat is juist iets waar wij ons op aan kunnen passen. Dit kan voor ons een mooi kantel punt zijn in het seizoen. Ik zet in op een gelijkspel.”

De wedstrijd tussen VV Baardwijk en CHC zal op zondag 10 november om 14:30 plaatsvinden. Scheidsrechter van dienst C.G.J.M. van der Heijden zal samen met zijn assistenten de wedstrijd in goede banen leiden.

Lees hier de voorbeschouwing van Chris van Persie van VV SEOLTO

Bron foto: VV Baardwijk

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Maak kennis met Steeds Hooger Dames 2

12 jaar geleden begonnen als de Trekkers bij RSV Antibarbari en beter bekend als Steeds Hooger Dames 2! In...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.