Oostkapelle-club-van-de-week

De aankomende dagen is VV Oostkapelle de club van de week. Daarom gaat u iedere dag een nieuw artikel lezen over de club uit Oostkapelle. U kan interviews verwachten met penningmeester Ingmar Vos, club icoon Johan Dagevos en speler van het eerste elftal Remco van Welsum.

VV Oostkapelle is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Oostkapelle in Zeeland, opgericht in 1951. Inmiddels bestaat Oostkapelle 69 jaar en telt 5 seniorenteams , 5 juniorenteams en 9 pupillenteams. De club speelt op sportpark Duinhelm in Oostkapelle. Vanaf 1 juli 2019 is er ingestemd met een fusie en zijn de clubs D.O.K. Oostkapelle, VV Domburg  en VV Oostkapelle samengevoegd tot VV Oostkapelle Door de fusie ontstaat er een nieuwe omnivereniging, welke de grootste van de gemeente Veere wordt.

Op dit moment speelt het eerste elftal van de geel blauwe formatie uit Oostkapelle in de tweede klasse op zaterdag. VV Oostkapelle wil binnen de samenleving van Oostkapelle en daar buiten een toonaangevende vereniging zijn, waar voetbal voor jong en oud op een verantwoorde manier uitgevoerd kan worden.

VV Oostkapelle is vooral een gezellige dorpsclub waar er altijd wel wat te beleven valt. Dat blijkt wel aan de gesprekken die zijn gehouden met Ingmar Vos, Johan Dagevos en Remco van Welsum. Ze vermelden allemaal dat zij bij deze club zitten omdat het daar zo gezellig is en er altijd een goede sfeer hangt.

De club heeft ook een samenwerkingsverband met Sportdorp Oostkapelle. Dit is een samenwerkingsverband met allerlei sportverenigingen, gemeentes, basisscholen en stichtingen. Er worden verschillende sport activiteiten georganiseerd binnen Sportdorp. Zo wordt er onder andere een Loopgroep en een wandelactiviteit georganiseerd. Ook houden ze elke maandag een bootcamp waar iedereen boven de vijftien aan mee kan doen.

Wij van Voetbal journaal wensen u veel lees plezier de komende week.

Meer informatie over VV Oostkapelle vindt u hier.

Klik hier, voor een ander artikel over VV Oostkapelle.