Hellevoetsluis walhalla voor scorende spits

0
    131

Waar vorige week, ondanks de grote kansen voor Hellevoetsluis en de discutabele tegentreffer, de 1-1 eindstand tegen Bruse Boys gezien het veldspel nog terecht te noemen was, daar had er deze zaterdag maar 1 ploeg recht op de overwinning. Ondanks de vele kansen vergat een oppermachtig Hellevoetsluis echter directe concurrent FC Axel de genadeklap toe te dienen, waardoor de eindstand opnieuw 1-1 werd.

Op een slecht bespeelbaar veld, dat er, naarmate de wedstrijd vorderde, niet bepaald beter op werd, moest Hellevoetsluis het doen zonder aanvoerder Frenk van Gelderen (begrafenis) en de 4 geschorste spelers Serkan Yavuzyigitoglu, Patrick Haze, Victor Hartog en Ken Luyendijk. Zo kon het gebeuren dat de 19-jarige Luuk Engels in de basis startte, maar zonder problemen de 90 minuten volmaakte en een prima wedstrijd speelde. Toch begon het allemaal niet zo rooskleurig voor de Hellevoeters, want binnen 4 minuten stond Axel, een directe concurrent voor de onderste plaatsen, met 1-0 voor. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door doelman Ribaric verkeerd beoordeeld, waardoor de tegenstander er met zijn teen net iets eerder bij was en de bal in het doel tikte (1-0). Ongetwijfeld een opsteker voor de ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen, dat met de terugkeer van een aantal spelers in de winterstop toch al aan een opmars bezig was, gezien de laatste 2 wedstrijden die winnend werden afgesloten. Een nieuwe tegenvaller dus voor de ploeg van Edwin de Koning, maar het ging niet bij de pakken neer zitten, kreeg al een kans via Gaultier Obiango en diezelfde Obiango haalde even later over de rechterkant de achterlijn, gaf de bal hoog voor, en waar de doelman en de verdediger van Axel twijfelden, daar kopte Brian Poelman al na 10 minuten de gelijkmaker binnen (1-1). Hellevoetsluis was hierna de bovenliggende partij, probeerde op de slechte grasmat te voetballen en kreeg ook kansen of bijna-kansen, maar deze waren aan o.a. Brian Poelman, Wouter Besters, Frank de Regt en Gaultier Obiango niet besteed. Aan de andere kant was het opletten geblazen voor een uitval, maar grepen Öner Sang-A-Jong, Jeffrey de Koning, Vincent Mast en Stefan Tuns gedecideerd in. Mocht er toch een muisje doorheen glippen dan was daar altijd nog de betrouwbare Danijel Ribaric die de ballen naast of over keek.

In de tweede helft ging Hellevoetsluis nog energieker te werk, leek het conditioneel gezien geen last van het zware veld te hebben en draaide het Axel de duimschroeven aan. De onvermoeibare Onur Furuncu en Luuk Engels haalden menige tegenaanval eruit, door bij een dreigende counter direct in te grijpen en de bal weer terug te veroveren. Toch gaat het er uiteindelijk om de bal in het netje te krijgen en dat is een euvel dat de ING-boys al de hele competitie parten speelt, gezien de slechts 14 doelpunten die het in 14 wedstrijden gescoord had. Ook nu deed zich dat probleem weer voor, want Hellevoetsluis reeg de kansen aaneen, maar kon Axel de genadeklap niet toedienen. Soms duurde het net iets te lang voordat er afgedrukt werd of werd er aangelegd voor een schot waar een tikje opzij beter was geweest. Het gaat in het voetbal namelijk vooral om de juiste keuzes maken. Het wachten was op de 1-2, maar naarmate de tijd vorderde deed de angst op de 2-1 zich ook gevoelen. Eén echte kans kreeg de ploeg uit Axel daarvoor, maar gelukkig voor Hellevoetsluis ging de bal maar net voorlangs. Aan de andere kant waren het opnieuw Brian Poelman en Frank de Regt die met schoten het doel op een haar na misten, kreeg de ingevallen Rucentney Benito een mooie kans en was ook Wouter Besters dichtbij de winnende treffer. Onur Furuncu kapte zich ook fraai vrij op de 16-meter lijn, kreeg een vrije schietkans, maar durfde het niet aan om met zijn ‘chocoladebeen’ te schieten, waardoor ook deze kans verloren ging. De mooiste aller kansen moest toen nog komen, want in de 90e minuut tikte Frank de Regt de bal tegen de paal, maar de rebound leek een prooi te worden voor Wouter Besters. Deze gleed echter weg, waardoor zijn inzet op de lijn nog gekeerd kon worden. Nog was de koek niet op, want in de allerlaatste seconden kreeg Hellevoetsluis nog een corner te nemen. De mee naar voren gekomen aanvoerder Öner Sang-A-Jong werd bij de tweede paal bereikt, maar zijn schitterende halve omhaal vloog maar net langs de verkeerde kant van het doel. Zo bleef het opnieuw 1-1, maar kunnen de Hellevoeters de komende 3 thuiswedstrijden, gezien het vertoonde spel, met vertrouwen tegemoet zien. De Vestingstadbewoners hielden Axel achter zich, liepen 1 punt uit op DBGC en Walcheren en 1 punt in op Arendskerke en Arnemuiden.

Meer informatie over Hellevoetsluis? Klik hier.
    Klik hier voor een ander artikel over Hellevoetsluis.