Start Montfoort SV’19 belooft veel goed

0
139

Met de eenwording van zaterdageersteklasser VVM en zondagderdeklasser MSV’17 trad vorig jaar zomer een nieuw tijdperk aan voor het voetbal in Montfoort. Montfoort SV’19 kon terugzien op een geslaagd debuut. Junior Kolfschoten (20 jaar, ex-MSV) maakte zijn debuut in de eerste klasse, Bart Roelofs (39 jaar, ex-VVM en aanvoerder) keerde terug in de spits.

Roelofs houdt zich dagelijks bezig met het organiseren van voetbalreizen. Het is dan ook niet vreemd dat hij voor de start van de tweede competitiehelft het reisje van de selectie naar Liverpool heeft geboekt. “Uiteraard zijn we naar Anfield Road geweest.”

“Een echt trainingskamp was het niet, meer een teamuitje. De club heeft andere prioriteiten. En terecht.”

Voor VVM en MSV was het vorig jaar ‘nu of nooit’, zoals zijn tien jaar jongere ploeggenoot Junior Kolfschoten het beschrijft. “Er waren al eerder pogingen gedaan tot toenadering, maar het kwam er steeds niet van. Sentimenten hebben lang een rol gespeeld.” Montfoort SV’19 beschikt tijdelijk over twee clubgebouwen. ‘Noord’ is voor de senioren, ‘Zuid’ voor de jeugd. “Het is bedoeling dat het oude complex van MSV wordt verbouwd”, zegt Kolfschoten, die één van de weinige MSV’ers was die een plaatsje in de selectie wist te bemachtigen. “Het niveau is veel hoger dan ik gewend was. Logisch natuurlijk, want met MSV speelden we in de derde klasse. De beleving was heel anders. Als we tien man hadden op de training was het druk. Nu lopen we met 25 man te trainen.”

Ook Roelofs juicht de fusie toe. Hij was als ‘verkenner’ jaren geleden al op pad gestuurd door MSV, de club waar hij in de jeugd voetbalde. “Ik ken beide clubs goed en daarom weet ik zeker dat het past”, zegt hij stellig.

Roelofs had op sportief gebied een moeilijke start verwacht, maar de prestaties verrassen hem in positieve zin. “De fusie is vrij laat rondgekomen. Daardoor is er een soort mengelmoesje ontstaan van spelers van VV Montfoort, MSV en jongens van buitenaf.” Dat mengelmoesje blijkt zowaar heel aardig met elkaar te kunnen voetballen. Roelofs: “Zeker van jongens die van MSV zijn gekomen vind ik dat erg knap. Junior is daar een goed voorbeeld van. Hij heeft in korte tijd grote stappen gemaakt.”

Voor Roelofs had de samensmelting ook gevolgen: hij is terug in de spits. “Ik heb daar vroeger wel eens gespeeld, maar vooral op tien. De afgelopen zeven jaar heb ik op het middenveld gespeeld. Meestal gaan spelers naarmate ze ouder worden naar achteren, ik bewandel de omgekeerde weg.”

“Een doelpuntenmachine ben ik niet hoor”, benadrukt hij. “Ik moet het van het meevoetballen hebben. De ballen er achter elkaar inrammen, dat hoef je van mij niet te verwachten.”

Is Roelofs een meevoetballende spits, Kolfschoten noemt zichzelf een omgebouwde stofzuiger. De rechtsback wordt door zijn trainer veelal gebruikt als verdedigende middenvelder. “Ik ben nog volop bezig te ontdekken wat ik wel en niet kan op deze positie. Ik ben vrij rap en beschikt over een goed loopvermogen. Dus heel raar is het niet dat ik nu op deze positie sta. Ik beschouw dit als een leerjaar. Het is alsof ik van de middelbare naar de hoge school ben gegaan.”

Kolfschoten heeft veel respect voor zijn aanvoerder Roelofs. “Hij is een echte verbinder. Dat zag je in het begin goed. Hij heeft er mede voor gezorgd dat we snel een hechte groep zijn geworden.”

Roelofs: “Aanvoerder ben je niet alleen door het dragen van een band. Ik voel me verantwoordelijk. Toen we net samen waren, was er werk aan de winkel. We mogen terugkijken op een goede eerste competitiehelft, maar we mogen natuurlijk niet op onze lauweren rusten.”

Meer informatie over Montfoort SV’19? Klik hier
Klik hier voor een ander artikel over Montfoort SV’19.