Arie van Vliet (56, rechts op de foto) vervult aardig wat functies bij VV Nieuw-Lekkerland. Zo is hij lid van het jeugdbestuur, leider van het tweede elftal en is vaak beschikbaar voor andere klussen op de club. Daarom heeft Arie ook een goede band opgebouwd met de club.

Van Vliet heeft zelf vroeger niet op de voetbalvelden gespeeld. Wel was hij een tijdje actief in het zaalvoetbal. Arie kwam in contact met de club doordat zijn zoons hier gingen voetballen. “Doordat mijn zoons hier vaak kwamen, kwam ik er ook vaak. Zo bouw je steeds meer contacten op en een tijdje daarna werd ik gevraagd om leider te worden van het elftal van mijn zoon. Zo werd ik ook gevraagd voor het jeugdkamp, wat nu nog steeds actief is.” Ook is Arie ontwikkeld in het leider vak en is inmiddels leider van het tweede elftal van Nieuw Lekkerland.

De leider van het tweede elftal zegt dat hij het erg naar zijn zin heeft met deze functie. “Ik ben best serieus en ook bloed fanatiek.  Ik zorg voor de spullen, het materiaal en dan de jongens hun neus een kant op hebben staan.” Dit seizoen verliep voor het team van Arie erg goed. Ze stonden op de eerste plek en veel waren ervan overtuigd dat ze gingen promoveren. Helaas is door corona ook dit elftal onthouden van het halen van promotie.

Arie is inmiddels al twintig jaar verbonden aan de club. Wij waren benieuwd wat voor hem nou deze club zo mooi maakt. “Het is voor mij een echte uitlaatklep. Het is hier altijd gezellig en er hangt een goede sfeer. Dit springt er echt voor mij uit bij deze vereniging.”

Wat de toekomst zal brengen voor Arie weet hij nu nog niet precies. “Ik heb het momenteel nog erg naar mijn zin. Ik zal dus zeker niet zomaar deze club verlaten.” Aldus Arie van Vliet.

Klik hier voor meer informatie over de club

Voor een ander artikel over VV Nieuw Lekkerland, klik hier.