Timo Kurpershoek naar VV Dubbeldam Zaterdag

Timo Kurpershoek (25) verlaat eerste klasser VV Papendrecht komend seizoen om het doel te gaan verdedigen bij het Dordtse Dubbeldam Zaterdag dat uitkomt in de derde klasse. De Dordtenaar begon op zevenjarige leeftijd zijn keeperscarrière bij stadgenoot SV Oranje Wit. Bij deze club doorliep Timo de gehele jeugdopleiding en na twee seizoenen in de senioren te hebben gespeeld besloot hij te vertrekken naar VV Papendrecht. Bij de Papendrechters maakte Kurpershoek op tweeëntwintigjarige leeftijd zijn officiële debuut in het eerste elftal.

Bij Dubbeldam zijn de trainingsdagen voor Timo beter te combineren met zijn studie. ‘’Het afgelopen jaar was mijn vijfde jaar bij VV Papendrecht. Op dit moment ben ik reservekeeper, door studie op dinsdagavond mis ik gemiddeld twee trainingen per maand. Waardoor ik ook niet kan concurreren voor mijn plek als eerste keeper. Toen ik benaderd werd door Dubbeldam en de trainingsdagen hoogstwaarschijnlijk maandag en woensdag waren, was dit voor mij de uitgelezen mogelijkheid. Zo kan ik ook weer wekelijks onder de lat staan.’’

Toch zal Timo zijn tijd bij de Papendrechtse club niet snel vergeten. ‘’Ik hou een positief gevoel over aan de afgelopen vijf jaar bij Papendrecht. In deze jaren heb ik mezelf verder ontwikkeld met als gevolg mijn debuut in het eerste elftal. Ik heb altijd een goede relatie gehad met zowel de medekeepers als de spelers. Het hoogtepunt is vorig jaar de promotie geweest naar de eerste klasse, waar ik door een blessure op 5 minuten na alle nacompetitiewedstrijden gespeeld heb. Kortom, ik heb het hier goed naar mijn zin gehad en ik hoop ooit nog wedstrijden te spelen voor VV Papendrecht.’’

De doelman hoopt komend seizoen belangrijk te kunnen zijn voor zijn nieuwe team. ‘’Ik hoop bij Dubbeldam belangrijk te kunnen zijn voor het team. Ook hoop ik weer verdere stappen in mijn ontwikkeling te zetten.’’ Ook kijkt Timo alweer uit naar het nieuwe seizoen. ‘’Ik heb begrepen dat Dubbeldam zaterdag een gretige groep heeft en dat er wat versterkingen bijkomen. Ik hoop dus ook dat we met een nieuwe trainer en een aantal versterkingen mee kunnen gaan doen om de strijd voor promotie.’’

De doelman zal vooral de gezelligheid op het slobbengors gaan missen. ‘’Het bekende biertje na de training en wedstrijden zijn de afgelopen jaren een mooi onderdeel van het voetbal geweest.’’

 

Klik hier voor een ander artikel.
Klik hier voor meer informatie over VV Papendrecht.
Klik hier voor meer informatie over V.V. Dubbeldam.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.