Aad Rijnshof (59) is al vijftig jaar verbonden aan VV Nieuw Lekkerland. Hij voetbalt hier al vanaf zijn achtste en heeft daarom een goede band opgebouwd met club. Inmiddels is Aad nog steeds vaak te vinden op de club.

Rijnshof werd op zijn achtste lid van de vereniging. Hij speelde bij de jeugd tot zijn zestiende, hierna ging Aad namelijk naar de marine. “Doordat ik bij de marine ging kon ik op mijn zestiende niet voor de selectie gaan. Twee jaar later was ik klaar, helaas toen ik het op mijn achttiende het nog eens probeerde om bij de selectie te komen, brak ik mijn been. Na een lange tijd revalideren heb ik nog een hoogte punt bij het eerste gehad. Maar verder heb ik langer bij lagere elftallen gespeeld.” Vier jaar geleden besloot Aad een punt achter zijn voetbal carrière te zetten. Dit was voor hem geen reden om afstand te doen van de club uit Nieuw Lekkerland.

In 2012 is VV Nieuw Lekkerland verhuisd van complex. Dit was een grote klus en er was dan ook veel vraag naar bestuursleden. “Zo werd ik gevraagd om een soort van wedstrijdsecretaris te worden van de lagere elftallen van onze club.”  Ook wilde Aad al een lange tijd iets gaan doen om de club duurzamer te maken. Bij het verhuizen van het complex, kwamen ze erachter dat ook het nieuwe complex duurzamer kon. “Ik kwam met het idee om zonnepanelen te plaatsen bij de club. Die tijd voetbalde ik nog in het vierde en besloot ik wat aan hun te vragen. Als we allemaal tweehonderd euro inzamelde, zouden we vijftien zonnepanelen kunnen plaatsen. Dit liep best wel uit de hand en zo hadden we in 2014 drieënzestig zonnepanelen geplaatst. Daar zijn we erg trots op.” Dit werk beviel Aad best goed, zo is hij even later in overleg met het bestuur gebouwen en velden gaan doen. Hij verzorgt het complex en zorgt dat alles er netjes uit ziet. Momenteel doet Rijnshof dit nog steeds.

Aad is al vijftig jaar verbonden met de vereniging, waardoor hij een goede band heeft opgebouwd met de club. Wij waren benieuwd wat hij zo mooi vindt aan VV Nieuw Lekkerland. “ We zijn een club met een rijke historie, hebben redelijk hoog gevoetbald, maar we zijn altijd zo eenvoudig gebleven. We hebben het nooit moeten hebben van een ‘suiker oom’, en hebben het allemaal zelf opgebouwd. Ook staan we bekend als een van de gezelligste clubs in de buurt. Met fanatiek voetbal en fanatieke supporters. Dat vind ik het geheel wat de club zo mooi maakt.

Wat de toekomst brengt voor Aad weet hij nu nog niet precies. “ Ik heb al een paar keer in mijn hoofd gezeten met een datum om te stoppen. Maar toen stopte er telkens iemand anders, waardoor ik vond dat ik niet weg kon. Misschien dat ik wel binnenkort bestuurlijk stop, maar ik zal nooit zomaar de club verlaten.” Aldus Aad Rijnshof

Klik hier voor meer informatie over VV Nieuw Lekkerland.

Klik hier voor een ander artikel over de club.