In gesprek met Michael van Meer van v.v. PCP

0
411

Michael van Meer (27) staat het komende seizoen onder de lat bij de hoofdmacht van v.v. PCP. Na een aantal periodes waarin hij het plezier in het spelletje verloor, wil hij dit hier weer terug gaan vinden. In het dagelijks leven werkt hij als hovenier. Daarnaast is hij nog vader van zoontje Milano, van twee jaar oud.

Michael kwam al vroeg in aanraking met voetbal. Al vanaf dat hij drie jaar oud was ging hij met zijn vader naar de wedstrijden van NAC Breda. Hier zaten zij elke thuiswedstrijd trouw op de tribune. Michael is dan ook tot op het bot een fanatiek NAC Breda supporter. Daardoor wilde hij zelf ook op voetbal en is hij op vijfjarige leeftijd begonnen bij de F’jes van SV SAB te Breda. ‘’Toen heb ik een jaar in het veld gestaan als speler, maar besefte mijn vader en de trainer dat ik niet zo goed kon voetballen. Ook zagen ze dat ik niet bang was, en vroegen ze mij of ik wilde keepen. Eenentwintig jaar later sta ik nog steeds tussen de palen!’’

Toen hij begon met keepen is hij ook naar de voetbalschool in Zundert gegaan. Henk van Oers, de vader van iemand uit zijn team, gaf daar keeperstraining. Toentertijd was hij ook keeperstrainer van  de jeugd van NAC Breda. ‘’Die heeft mij een aantal jaren getraind, en heeft mij overgehaald dat ik mee moest doen aan de talenten dag bij NAC Breda. Dit heb ik dan ook gedaan en zo ben ik bij NAC Breda terechtgekomen. Deze kans heb ik dus aan Henk te danken!’’

Van zijn tiende tot en met zijn dertiende heeft hij bij NAC Breda gespeeld. Toen vertrok hij naar v.v. Baronie. Hier heeft hij even gespeeld, waarna hij een pauze nam met voetballen. Toch begon het weer te kriebelen en ging hij aan de slag bij Madese Boys. Helaas werd dit ook niet echt wat hij gehoopt had. Hierna heeft hij weer een pauze gehad van drie jaar. ‘’Twee seizoenen geleden werd ik benaderd door mijn neefje, die bij v.v. PCP een vriendenteam ging starten. Ik begon dat seizoen als keeper, maar raakte geblesseerd aan mijn ribben. Toen ben ik het veld in gegaan en heb op die manier het seizoen afgemaakt. Helaas waren we niet zo goed en heb ik me na dat seizoen bij v.v. PCP zaterdag 1 aangesloten.’’

Helaas werd dit ook niet echt wat hij had verwacht. Het kwam vaak voor dat er opstootjes en rode kaarten voorkwamen tijdens de wedstrijd. ‘’Dit lag vooral aan het team zelf, met de mensen eromheen kon ik erg goed overweg. Na anderhalve maand had ik dit wel gezien. Toen ik dit seizoen werd benaderd door Richard Hoogkamer, kwam dit als een mooie kans. Ook kent ik meerdere spelers van het team, waar ik in de jeugd bij NAC mee heb samengespeeld. Dit gaf me de motivatie om het nog een keer op niveau te proberen!’’

De talentvolle keeper wil dit seizoen zijn oude niveau weer behalen. ‘’Als alles klopt ga je toch sneller stappen maken. Hiermee bedoel ik goede keeperstraining, een goede trainer en het enthousiasme binnen het team. Ik wil mijn conditie het hele seizoen op peil kunnen houden. Het allerbelangrijkste vind ik het plezier, want dit was telkens de reden waarom ik er mee ophield. Ik ben ervan overtuigd dat het met deze groep anders kan!’’

Het leukste aan het zijn van keeper vind Michael de druk op zijn schouders. ‘’Bijvoorbeeld wanneer je een penalty weet te stoppen. Er kan niks tippen aan dat gevoel! Het is ook altijd interessant dat de keeper de wedstrijd kan verpesten of kan winnen. Ik ben ook niet bang, en hou ervan om een beetje in het doel te ravotten. Elke keeper heeft wel wat geks!’’

Michael heeft in het verleden een aantal incidenten meegemaakt in de goal. Tijdens een toernooi in Zeeland is hij bewusteloos van het veld gedragen. ‘’Een jongen wilde vol uithalen op de bal, en raakte mij in het gezicht. Toen werd ik opeens wakker in de bus onderweg naar huis. Daarnaast ben ik ook een keer vol tegen de paal aan gedoken.’’ Toch hebben deze incidenten geen impact achter gelaten, en is hij in de goal nog even fel als vroeger.

Bij NAC Breda heeft hij twee hele mooie toernooien meegemaakt. ‘’In België zijn we toen eerste van het toernooi geworden. Ook werd ik uitgeroepen tot ‘Keeper van het toernooi’. Het tweede toernooi speelde zich af bij v.v. Baronie. Hier werden we helaas tweede, nadat we in de finale hadden verloren. Mijn persoonlijke hoogtepunt was dat ik tijdens de halve finale de beslissende penalty wist te stoppen. Ook hier werd ik uitgeroepen tot ‘Keeper van het toernooi’.’’

Twee seizoenen geleden werd Michael ook al benaderd door de hoofdmacht van v.v. PCP. Tijdens die periode was Peter Maaskant de hoofdtrainer. Zijn eerste indruk over deze trainer was niet zo positief, dus liet hij deze optie liggen. Nu Richard Hoogkamer de leiding heeft is dit heel anders. ‘’Deze trainer heeft mij erg enthousiast weten te maken, en heeft mij een goed gevoel gegeven om deze keuze te maken.’’

Michael is echt van voetbal gaan houden door de Braziliaanse voetballer ‘Ronaldinho’. ‘’Ik hoor nog maar weinig mensen praten over deze fenomeen.  Er is niemand die zo goed is geweest als dat hij op zijn best was.’’ Daarnaast waren Edwin van der Sar en Gábor Babos ook grote voorbeelden voor hem. ‘’Die laatste vooral door zijn periode bij NAC Breda. Toen ik daar nog speelde was ik ook ballenjongen tijdens de wedstrijden, en heb ik hem van dichtbij kunnen zien schitteren.’’

Om optimaal te kunnen presteren tijdens de wedstrijden vind Michael het belangrijk dat hij een goede nachtrust heeft gepakt. Verder ontbijt ik eigenlijk niet vaak, maar als ik een wedstrijd heb probeer ik zo vroeg mogelijk te eten zodat ik niet met honger of een volle maag op het veld sta. Tot slot drink ik niet zo vaak,  dus probeer ik dit de avond voor een wedstrijd te vermijden.

Naast voetballen gaat de talentvolle keeper graag vissen. ‘’Ik vind dit erg rustgevend, en leuk om te doen! Dit doe ik meestal hier in Terheijden bij een forelvijver. Hier krijg je tegen betaling een hengel en mag je er heel de dag vissen. Wat je vangt mag je ook nog mee naar huis nemen. Hier heb je geen vergunning voor nodig, en is dus ideaal!’’

Michael kijkt erg uit naar het komende seizoen. ‘’Het zou mooi zijn als ik voor het eerst in mijn leven een kampioenschap zou kunnen vieren. Maar dit zal uiteraard niet zomaar gaan. Als ik zie welke kwaliteiten deze groep heeft, denk ik dat we zeker in de top vijf kunnen meedraaien. Ik hoop dat we snel weer het veld op mogen!

Klik hier voor meer informatie over V.V. PCP.

Voor een ander artikel over V.V. PCP, klik hier.