Aankomende zondag speelt VV Baronie uit tegen RKZVC. Wij als redactie en u als lezer hebben de hele week al toegeleefd naar deze wedstrijd. Op Sportpark De Greune Weide in Zieuwentzal om 14:00 starten, de wedstrijd uit de Hoofdklasse B staat onder leiding van J.W. Bouw.

Het is een spannende competitie, want de verschillen zijn klein in het linker rijtje. Zowel Baronie als RKZVC zoeken aansluiting bovenin. Baronie staat 5emet 16 punten en RKZVC staat 8emet 13 punten. Beiden teams zullen dus gebrand zijn om te winnen.

U kon de afgelopen week lezen over de historie, het eerste elftal, vrijwilligers en alles wat VV Baronie zo mooi maakt. Ook waren er verwachtingen voor komende wedstrijd, speciaal voor u hebben wij ze nogmaals op een rijtje gezet.

Jaimie Kankam
(speler eerste elftal):
‘’Ze scoren veel en krijgen volgens mij niet veel tegen. Ik denk op basis daarvan dat het wel en goede ploeg is, maar verder ken ik ze niet. Je moet altijd gewoon uitgaan van je eigen krachten en we weten dat veel ploegen het moeilijk hebben tegen ons in de Hoofdklasse. We zijn thuis momenteel nog ongeslagen, maar ik zou geen definitieve uitslag durven geven.’’ Lees hier het hele artikel.

Willem Hartmans (clubicoon):
‘’Ik denk dat we ook dit jaar lang mee kunnen doen. Er begint zich nu toch wel een groepje van 5 á 6 clubs te vormen die toch een aardige voorsprong op de rest beginnen te krijgen. Voor ons is RKZVC een onbekende ploeg. Iedereen moest eerst even kijken waar ligt dat plaatsje nu eigenlijk? Toch hebben ze wel een indruk op ons gemaakt door afgelopen zondag 2-2 bij Halsteren te spelen. Ik denk dat het een kleine overwinning word, zeg maar 1-2.’’ Lees hier het hele artikel.

Jurriaan van Poelje (trainer eerste elftal):
Aankomend weekend speelt Baronie uit tegen de nummer acht, RKZVC. “Dit wordt een hele verre uitwedstrijd, want volgens mij is het 170 kilometer heen en terug. Daarbij is elke wedstrijd op ons niveau lastig, daarom verwacht ik dat dit ook een hele taaie en moeilijke pot gaat worden. RKZVC speelde gelijk tegen titelkandidaat Halsteren en dat is ook niet niks. We gaan proberen ons eigen spel te spelen om zo de overwinning binnen te halen. Als ik een gokje moet doen, zeg ik een 0-1 overwinning. We zijn defensief erg sterk, want we hebben de minste tegengoals in de competitie. Daarbij creëren we altijd wel een aantal kansen die we moeten verzilveren.” Lees hier het hele artikel.

Ton van Beek (secretaris):
Komend weekend speelt Baronie uit tegen RKZVC, van Beek denkt dat het een wedstrijd wordt die alle kanten op kan gaan. “Ik vergelijk de hoofdklasse altijd met de keukenkampioen divisie. Je kan zomaar tegen een zeperd aanlopen tegen een ploeg wat op papier een makkelijke opgave leek en andersom kan je ook zomaar gemakkelijk winnen van een lastige ploeg. Maar de ploeg en de trainer gaan altijd voor de winst. Ik ga ervan uit dat ze winnen, want de trainer, Jurriaan van Poelje, gaat altijd uit van zijn eigen kracht. Daarmee wil hij de tegenstander verslaan.” Lees hier het hele artikel.

De nieuwsgierige lezer is natuurlijk van harte welkom om de wedstrijd te komen kijken op de accommodatie van RKZVC.

Een bericht voor VV Baronie: Wij van de redactie van het VoetbalJournaal willen alleen betrokkenen van VV Baronie bedanken voor de fijne samenwerking en de mooie gesprekken deze week. Daarbij wensen wij beiden teams veel succes komende wedstrijd, moge de beste winnen.

Bron foto’s: VV Baronie & RKZVC

Wilt u nou ook samen met uw vereniging club van de week worden?
Stuur dan een mail naar: voetbaljournaalnl@gmail.com