VV Baronie

VV Baronie beleefde vorig jaar een uitstekend seizoen, waar ze net naast het kampioenschap grepen. Iemand die hier een groot aandeel had was hoofdtrainer Jurriaan van Poelje. De oud-prof van RBC Roosendaal is al vier jaar trainer van het vlaggenschip en wilt er ook dit jaar een mooi seizoen van maken met VV Baronie.

Door het goede seizoen van VV Baronie het afgelopen jaar mocht van Poelje de prijs beste trainer van het amateurvoetbal in regio West-Brabant ontvangen. “Deze prijs had ik nooit verwacht, wel is het altijd leuk om zoiets te winnen. Ik vind het daarbij ook een teamprestatie, want zonder het goede spel van het team had ik nooit de prijs gewonnen.”

Het was voor van Poelje een flinke puzzel aan het begin van het seizoen om een mooi elftal neer te zetten. “Als trainer zijnde wil je altijd voor de prijzen spelen. Soms is dat lastig als je niet over bepaalde spelersmateriaal beschikt, omdat je ze in feiten niet kan betalen. Zo zijn er vorig jaar een paar goede spelers vertrokken naar clubs zoals Kozakken Boys, wat wel weer kansen heeft geboden voor de jeugd. Dat maakt het altijd een leuke uitdaging om weer een goed elftal neer te zetten. En daarbij is Baronie minder bezig met het eerste, ze vinden het op dit moment belangrijker om de club gezond te houden.”

Van Poelje heeft het elftal al aardig op de rit, want op dit moment staat Baronie gedeeld vierde en werd er afgelopen weekend met 2-0 gewonnen van AWC. “Dit jaar hebben we een goede mix met veel potentie, omdat er een paar jongens zijn doorgestroomd die nog wel even moeten wennen. Toch zag het er afgelopen zondag goed uit tegen AWC. We domineerden de wedstrijd, creërden zat kansen, kregen niks tegen en moeten ook zeer tevreden zijn over wat we hebben laten zien.”

Persoonlijk wilt van Poelje in de toekomst nog een stap hoger zetten als trainer. “Ik streef als trainer naar het hoogste amateurvoetbal. Ik ben pas net 40 jaar oud, dus heb nog tijd genoeg. Voorlopig zit ik bij VV Baronie goed op mijn plek en staan we er goed voor.”

Aankomend weekend speelt Baronie uit tegen de nummer acht, RKZVC. “Dit wordt een hele verre uitwedstrijd, want volgens mij is het 170 kilometer heen en terug. Daarbij is elke wedstrijd op ons niveau lastig, daarom verwacht ik dat dit ook een hele taaie en moeilijke pot gaat worden. RKZVC speelde gelijk tegen titelkandidaat Halsteren en dat is ook niet niks. We gaan proberen ons eigen spel te spelen om zo de overwinning binnen te halen. Als ik een gokje moet doen, zeg ik een 0-1 overwinning. We zijn defensief erg sterk, want we hebben de minste tegengoals in de competitie. Daarbij creëren we altijd wel een aantal kansen die we moeten verzilveren.”

Lees ook het vorige artikel over club van de week met Ton van Beek hier.
Meer informatie over VV Baronie kan u terugvinden op hun website.