NIVO-Sparta

Hans van den Bighelaar is nog niet officieel de nieuwe voorzitter, maar doet al veel op de achtergrond voor N.I.V.O.-Sparta. Pas aankomende donderdag neemt hij officieel het stokje over van huidig voorzitter Bert Wernke.

Van den Bighelaar is al eerder nauw betrokken geweest bij N.I.V.O.-Sparta en is daarnaast ook al jaren een bekend gezicht bij de club. Zo was hij vooral actief in de jeugd met functies als voorzitter van de jeugd, jeugdleider en jeugdbestuur. Totdat er een kleine crisis uitbrak in Zaltbommel en van den Bighelaar opstond om dit probleem aan te pakken. “Ik ben toen opgestaan om samen met een nieuw bestuur de club uit de crisis te trekken. Daarna heb ik heel bewust afstand gedaan om het nieuwe bestuur en de voorzitter de ruimte te geven. En nu kwamen ze weer naar me toe.”

Toch is het vreemd dat we van den Bighelaar terugvinden bij een voetbalclub, want vroeger heeft hij op hoog niveau gebasketbald. “Ik heb wel tot mijn tiende of elfde gevoetbald, maar ben daarna wat anders gaan doen. Vanaf mijn 17ben ik intensief gaan basketballen bij BV Springfield uit Berlicum en daarmee heb ik landelijk niveau gehaald. Op mijn 44ben ik pas gestopt met basketballen en ben toen fanatiek gaan hardlopen. Ik liep vooral marathons over de hele wereld, zoals New York en Londen.”

De voorzitter in spe heeft al wel een duidelijk toekomstbeeld met N.I.V.O.-Sparta. Hij wilt jeugdvoetbal, seniorenvoetbal, meisjesvoetbal en G-voetbal verder uitbreiden. “Op het moment is de verhouding tussen de jeugd en de senioren groot. Er is veel jeugd aanwezig en dat is goed, maar ik zou ook graag meer senioren elftallen willen realiseren. Daarnaast zijn we sinds kort ook begonnen met damesvoetbal en proberen we dit ook van de grond te krijgen bij N.I.V.O.-Sparta. Tot slot zijn we ook bezig met het G-voetbal, maar dit gaat stapsgewijs. Er zijn op het moment twee trainingsgroepen, maar er wordt geen competitie gespeeld. Wel spelen we oefenwedstrijden zodat we het rustig opbouwen.”

Van den Bighelaar is heel duidelijk, want hij is vooral met de hele vereniging bezig en niet alleen met het eerste. Toch vroegen wij hem over het eerste elftal. “Het elftal is een leuke groep die best wat mogelijkheden heeft. Helaas hebben ze de eerste maanden echte pech gehad met heel veel blessures, waardoor er een aantal wedstrijden onterecht verloren zijn gegaan. Toch weet ik zeker dat we nog wel punten pakken dit seizoen. Om die reden vind ik niet dat we op de juiste plaats staan in de ranglijst. Ik denk dat ze de komende wedstrijden vaker punten pakken, want de spelers raken meer gewend aan het niveau en de geblesseerde keren terug.”

Eerstvolgende wedstrijd mag N.I.V.O.-Sparta op bezoek komen bij SVL op sportpark Oranjehof. Ondanks de stand denkt van den Bighelaar dat er gewonnen gaat worden. “Ik weet persoonlijk niks van de tegenstander, dus dat laat ik over aan de technische staf en de trainer. Als ik dan een gok moet doen denk ik aan een 1-2 overwinning.”

Meer informatie over N.I.V.O.-Sparta? Klik hier.
Of lees het vorige artikel over club van de week met N.I.V.O.-Sparta hier.