N.I.V.O.-Sparta

Deze week is N.I.V.O.-Sparta de club van de week. De club uit Zaltbommel is opgericht op 5 oktober 1953. Naast voetbal werd er die tijd ook gymnastiek en wandelen aangeboden.

N.I.V.O.-Sparta is ontstaan door veertig enthousiaste jongens die samen de club N.I.V.O. vormden, wat staat voor Na Inspanning Volgt Ontspanning. Later werd de naam Sparta toegevoegd. De club Sparta had op dat moment bijna geen leden en geen veld. Beide verenigingen vinden mekaar en gaan samen verder als N.I.V.O.-Sparta.

De clubkleuren van N.I.V.O.-Sparta zijn rood, wit en zwart. Dit is ook terug te zien in het tenue waarin gespeeld wordt. Deze bestaat namelijk uit een rood shirt, witte broek en zwarte sokken.

Het eerste elftal speelt op het moment in de eerste klasse C, op zaterdag. Nadat vorig jaar het kampioenschap werd behaald in de tweede klasse. Het hoogste niveau wat N.I.V.O.-Sparta heeft behaald is de Hoofdklasse, hier mochten ze in de seizoenen 2008, 2012 en 2013 voetballen.

N.I.V.O.-Sparta wilt op het hoogst mogelijke niveau voetballen, maar het moet niet ten koste gaan van andere zaken. Daarom wordt er gestreefd naar het zijn van een stabiele eerste klasser.

Op het nieuwe sportpark De Watertoren speelt N.I.V.O.-Sparta haar thuiswedstrijden. Sinds dit seizoen zijn er zes grasvelden en één kunstgrasveld terug te vinden op het complex. Zodat de jeugd van de club ook genoeg ruimte krijgt om zich te ontwikkelen, want N.I.V.O.-Sparta streeft naar een kwalitatief hoogstaande jeugdopleiding.

Maar het allerbelangrijkste bij N.I.V.O.-Sparta is dat iedereen met plezier kan voetballen.

Deze week leest u artikelen over N.I.V.O.-Sparta met betrokken zoals Hans van den Bighelaar, Jan van Maren en Gustavo Encisio-Garcia die allen hun verhaal doen over de club.

Meer informatie vindt u hier terug op de website van N.I.V.O.-Sparta.
Lees hier een ander artikel over N.I.V.O.-Sparta.

Foto door: Marco Oomen