Mark van Heeswijk combineert zijn passies bij RKDVC

Door de aderen van Mark van Heeswijk (48) stroomt blauw en wit bloed. De echte RKDVC’er speelde jarenlang in het vlaggenschip van de club, trainde er diverse teams en staat nu al vijf jaar onder contract bij de club uit Drunen als fulltime kantinebeheerder. In zijn functie kan hij zijn twee grote passies perfect combineren: voetbal en horeca.

Het is 11.00 uur in de morgen en bijzonder rustig op het sportpark aan de Sportlaan in Drunen. Normaal gesproken is het op dit tijdstip een komen en gaan van voetbalteams op het prachtige sportcomplex van RKDVC, maar deze zaterdagmorgen beleven Mark van Heeswijk en zijn barpersoneel een rustige ochtend. “Komt door de herfstvakantie”, verklaart de sympathieke kantinebeheerder. “We maken hier normaal gesproken veel uren in de weekenden achter de bar. Op zaterdagen rennen hier honderden kinderen over het complex en op zondagen blijven de seniorenteams hangen”, zegt hij. “Dan maken we lange dagen, dus is het niet erg als het een keer wat rustiger is. Bovendien is hier altijd wel iets te doen: dat is logisch met een club van meer dan 1100 leden.”

LINKSPOOT
Van Heeswijk is al van kleins af aan een van de vele trouwe clubleden die RKDVC kent. Van zijn 19de tot zijn 33ste speelde hij in het vlaggenschip van de club, waar hij furore maakte op de linkerfl ank. “Ik was een van de weinige linkspoten in het team met een goede mentaliteit en een behoorlijke pass in mijn linkervoet. We hadden geweldige generaties. Ik heb onze opmars van de vierde naar de eerste klasse meegemaakt en hebben zelfs nacompetitie voor de hoofdklasse gespeeld”, zo herinnert hij zich. “Later speelde ik nog in het tweede, daarna in het zesde en tegelijkertijd was ik trainer van het vijfde. Ook heb ik nog drie jaar het achtste getraind. Momenteel train ik doordeweeks Zondag Vrouwen 1, een gave klus.”

HORECADIER
De clubman is niet alleen een voetballiefhebber, maar ook een horecadier. Van Heeswijk runde jarenlang Feestcafé Hart van Drunen en is nu bezig aan zijn vijfde dienstjaar als fulltime kantinebeheerder van RKDVC. Hij regelt daar de personeelsbezetting, de boekhouding, de inkoop, is medeorganisator van evenementen en staat zes dagen in de week achter de bar klaar om RKDVC’ers te helpen. Dat zijn er genoeg. “Op donderdagavond blijven veel teams hangen en op zaterdag en zondag is het altijd druk. De sfeer binnen de club is positief, de onderlinge betrokkenheid is groot en door de verbouwing van afgelopen zomer is de kantine nog gaver geworden.” In 2020 valt er ook genoeg te beleven in de kantine: dan bestaat RKDVC 75 jaar en dus pakt de club uit met activiteiten. Van Heeswijk prijst zich gelukkig met het feit dat het bestuur van RKDVC hem vijf jaar geleden de kans bood om in dienst te treden als kantinebeheerder. “Ik geniet van mijn functie. Mijn passies zijn horeca en voetbal en ik ben een echte RKDVC’er. Hier komt alles samen tijdens mijn werk en dat zorgt ervoor dat ik met gedrevenheid veel energie in de club steek.” Wanneer is Van Heeswijk tevreden na een drukke dag op de club? “Als de RKDVC’ers en personeelsleden tevreden huiswaarts keren, dan doe ik dat ook.”

Meer informatie over RKDVC? Klik hier.
Lees hier een ander artikel over RKDVC

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

In gesprek met de dames 1 van sv MEC’07

Vandaag spreken we met de dames 1 van sv MEC’07. Dit team gevuld met unieke speelsters is erg hecht...

Glenn den Uijl: tweede seizoen als assistent-trainer bij TOGB

Glenn den Uijl is oud-speler van onder andere sc Heerenveen, Feyenoord en TOGB. Bij laatstgenoemde club heeft Glenn den...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.