FC Drunen. schittert op nationale televisie

0
150

FC Drunen werd een poosje geleden benaderd door de VriendenLoterij voor deelname aan het tv-programma Echt Waar?! Op zaterdag 26 oktober kon iedereen in Nederland zien hoe een delegatie van de vereniging ruim zesduizend euro in de wacht sleepte voor de voetbalclub.

Tien teams van ieder tien personen strijden in de tvshow Echt Waar?! om een geldbedrag van 50.000 euro. In elke aflevering leggen acteur Leo Alkemade en comedian Soundos El Ahmadi vol passie en overtuiging steeds twee verhalen of stellingen voor.

Vervolgens is het aan de kandidaten om in te schatten wie de waarheid spreekt en wie niet, om daarmee zoveel mogelijk geld te verdienen voor de club, vereniging of stichting waarvoor ze spelen. Aan het eind van de uitzending werd het prijzengeld naar rato verdeeld onder de deelnemers die nog in de race waren. De presentatie was in handen van Jan Versteegh.

6100 EURO
Het FC Drunen team ging vol goede moed naar de opnamestudio in Baarn. Een leuk deel uit de eventuele prijzenpot zou immers een welkome bijdrage betekenen voor het duurzaamheidsproject van de club. De vereniging wil namelijk de verlichting in de kantine op dat gebied gaan aanpakken. En het moet gezegd worden: FC Drunen ging voortvarend van start in de spelshow. Echter door het foute antwoord op één vraag verspeelde de delegatie uit Drunen een riante positie, waardoor ze terugvielen van een riante positie naar helemaal niets.

Gelukkig voor FC Drunen trof dit lot later ook de overige nog in het spel zittende teams, zodat er sprake was van een herkansing voor alle teams. In deze herkansing wist FC Drunen tot grote vreugde van het deelnemende team en diens supporters de prachtige prijs van maar liefst 6100 euro in de wacht te slepen. Extra meevaller: het bedrag is belastingvrij. Hierna begon het grote zwijgen, aangezien tot de week van de uitzending de deelname aan het programma geheim moest blijven.

MEER DAN VOETBAL
FC Drunen schittert niet alleen op de nationale televisie, maar ook op meerdere fronten. Feesten als Sinterklaas, Carnaval en Halloween worden vaak op fraaie wijze gevierd bij de club en fameuze, 7×7 toernooi staat altijd op de kalender. Hoofd sponsorzaken Jaap Verstraate: “We regelen ook van alles voor onze leden en sponsoren. Denk aan een bezoek van onze JO19 aan het Feyenoord stadion inclusief rondleiding en aan het bezoek van sponsoren aan het circuit te Zandvoort.”

MAATSCHAPPELIJKE ROL
Ook op maatschappelijk gebied draagt FC Drunen een steentje bij. Voorzitter Henk Cornelisse: “Wij ondersteunen onder meer het evenement ‘Wandelen tegen Kanker’ en de stichting ‘Zoezo’. En eind dit jaar werken wij mee aan het programma 3FM Serious Request The Lifeline, waarbij geld ingezameld wordt voor het Rode Kruis. Bovendien zijn wij bezig met het verduurzamen van onze accommodatie.”

Ook niet onbelangrijk: de jeugdafdeling van FC Drunen blijft groeien. Jeugdvoorzitter Michel van Oosten daarover: “De ambitie is om deze groei uit te breiden. Niet voor niets investeren we volop in het faciliteren van opleidingen om de kwaliteit van onze trainers naar een nog hoger niveau te tillen. Het is ook echt waar dat de eerste scouts inmiddels zijn gesignaleerd op ons sportpark!”

Meer informatie over FC Drunen? Klik hier.
Lees hier een ander artikel over FC Drunen.