Unitas wint op bezoek bij RKAVV

0
190

De laatste confrontatie van beide teams voorafgaand aan het treffen van vanmiddag was in het seizoen 1988-89. Dus al weer even geleden dat Unitas tegen RKAVV speelde. RKAVV was met 7 punten uit 6 wedstrijden een middenmoter die toch graag hogerop wil spelen. Een degelijk team met een paar talenten.

Unitas koos vandaag voor de terugkeer in de basis van Joey Lokasi en de van een blessure teruggekeerde Yohan Tilahun Tefera. Het ervaren duo Chentouf en Ulusan vormden een blok op het middenveld voor de controle en een flinke dosis agressie. Toch liet Unitas zich in de beginfase even verrassen toen in de 7e minuut de bal net werd naast geschoten uit een counter na slordig balverlies.

In de 12e minuut faalde RKAVV niet toen het, over de as nota bene, een aanval kon opzetten die beheerst afgerond werd door Hamza Boukhari en dat betekende de 1-0. Het goede aan Unitas in dit seizoen is dat het team niet nerveus wordt en zorgvuldig kan blijven voetballen met een goed positiespel en een hoog tempo aan de bal, waarmee de tegenstander heen en weer gestuurd wordt met het maken van fouten tot gevolg.

Zelfs meteen in de 13e minuut al had Mo Ajiach al de 1-1 op zijn schoenen maar hij vond de keeper op zijn weg. In de 19e minuut deed hij het even anders en gaf de assist van waar uit Joey Lokasi de 1-1 binnen schoot.

RKAVV wist het even niet meer en Pascal van Delden had in de 21ste minuut, nadat alle verdedigers waren uitgespeeld, een voorsprong kunnen forceren, maar hij vond toch nog iemand waar hij tegen aan kon schieten en zo ging deze kans verloren en werd er met een 1-1 stand de rust bereikt.

In de 49ste minuut had hij weer een goede actie waarbij zijn voorzet met de hand geblokt werd en dat betekende een penalty voor Unitas. Yassin Ouja klaarde dit klusje professioneel en het stond 1-2.

RKAVV zette nu eventjes flink aan en keeper Ruud Verberk moest in de 53ste minuut zijn maatje 46 gebruiken om een doelpunt te voorkomen. In de 56ste minuut kreeg Boukhari wederom een schietkans, maar hij knalde met zijn ogen dicht de bal snoeihard over.

In de 57ste minuut was Daniël Alexander ingevallen voor de geblesseerd geraakte Mo Ajiach en hij stond er nog niet in of hij verscheen alleen voor de keeper. Helaas was zijn inzet te zacht waardoor de keeper kon redden. In de 66ste minuut verzorgde hij wel de assist op  Pascal van Delden en nu leek scoren weer heel gemakkelijk. 1-3 en rust in de gelederen zou je zeggen.

Echter een beoordelingsfoutje van Ruud Verberk leidde tot de 2-3 door Heyden Bergen via een kopgoal. RKAVV ging risico’s nemen en als Unitas wat zorgvuldiger was geweest dan had het nog twee keer kunnen scoren via Pascal van Delden en Daniël Alexander.

Unitas wisselde nog twee keer. Mounir El Ouazizi voor Joey Lokasi en Akin Arslan voor Pascal van Delden. In de laatste minuut liet Mounir El Ouazizi zijn klasse zien door op fantastische wijze Daniël Alexander in scoringspositie te brengen. Die deed ook nog een duit in het zakje door na een knappe kapbeweging de 2-4 tegen de touwen te jagen.

Scheidsrechter Björn Erkens floot meteen daarna voor de laatste keer zodat Unitas al weer zijn 5e overwinning van dit seizoen kon gaan vieren. Volgende week de thuiswedstrijd tegen VV Meerssen