Lekkerkerk-Perkouw na een matig schouwspel 1-1

0
135

Afgelopen zaterdag stond voor Lekkerkerk de eerste derby van seizoen 2018-2019 op het programma. FC Perkouw uit Berkenwoude kwam op bezoek op het complex aan de Tiendweg-West. Voorafgaande aan de wedstrijd stonden beide ploegen op 2 punten na 3 wedstrijden. De winnaar zou aansluiten bij de middenmoot, de verliezer zou onderin blijven hangen.

Felle start
Lekkerkerk begon de eerste tien minuten heel aardig en zette de bezoekers direct vast op eigen helft. Vooral Bart Sterrenburg en Hamid Sarrafzadeh waren hun directe tegenstanders de baas. Het overwicht leverde 2 kansjes op. De eerste was voor Hamid die zijn poging helaas niet in het net zag belanden. De tweede kans was voor aanvoerder Tristan de Bruijn die de bal na een kluts in de vijf meter ineens tussen zijn voeten had liggen. Nu konden de verdedigers van de bezoekers de bal nog wegwerken. Na de gedwongen wissel bij Perkouw vanwege een blessure bij de centrale verdediger van Perkouw raakte Lekkerkerk het overwicht een beetje kwijt en ging het mee in het spel van de gasten uit Berkenwoude. Beide ploegen speelden het laatste half uur voor rust rommelig voetbal met veel lange ballen. Bij Perkouw leek dat wel het strijdplan maar voor Lekkerkerk was het dat niet. De wedstrijd werd door beide ploegen met veel strijd en inzet gespeeld, maar tot goed voetbal leidde dat niet. Tot aan de rust gebeurde er voor beide doelen niet veel meer De prima leidende scheidsrechter floot na 46 minuten voor rust. Helaas had hij wel twee gele kaarten getrokken voor zowel Hamid Sarrafzadeh, na een opstootje in het veld waarbij er nog wel meer kaarten getrokken hadden kunnen worden, en voor de ongelukkig spelende Luke Sitskoorn na een stevige overtreding. Perkouw kwam er ondanks een aantal felle overtredingen vanaf met een paar waarschuwingen.

Tien man
In de rust werd Stan Burggraaf ingebracht voor Luke Sitskoorn. Hamid Sarrafzadeh ging daardoor vanaf de linkerflank spelen. De wissel pakte direct goed uit. Na een diepe bal achter de laatste linie van Perkouw kwam Stan Burggraaf in duel met oud Lekkerkerk-speler Eelco van Viersen. Eelco kon Stan slechts van een vrije doortocht richting de keeper weerhouden door Stan vast te pakken. De scheidsrechter floot direct voor strafschop en tot veler verbazing ook voor direct rood voor de laatste man van Perkouw. De meeste mensen in en langs het veld verwachtten een gele prent. Na de wedstrijd verklaarde de scheidsrechter dat Eelco in zijn ogen geen enkele intentie had om de bal te spelen en dat hij daardoor de rode kaart had getrokken. De strafschop werd in de 48e minuut prima ingeschoten door Pim Molenaar. Lekkerkerk had daarmee de gewenste voorsprong en speelde vanaf dat moment tegen tien man. Lang kon Lekkerkerk niet genieten van de voorsprong, want in de 51e minuut was het alweer gelijk. Ook nu werd gescoord uit een toegekende strafschop. Na een vermeende overtreding van keeper Robin Schiedon op een aanvaller van Perkouw wees de scheidsrechter opnieuw naar de stip. Van afstand leek er inderdaad een overtreding plaats te vinden maar keeper Robin Schiedon verklaarde na afloop dat hij de aanvaller niet geraakt had en dat deze de situatie goed had uitgebuit, kort na de strafschop voor Lekkerkerk en de rode kaart voor Eelco van Viersen. Zo kon de thuisploeg weer van vooraf aan beginnen en op zoek naar de voorsprong. Het voetbal van beide ploegen werd er niet beter op. Lekkerkerk probeerde wel de winst binnen te slepen zonder dat het daarbij goed spel op de mat legde en Perkouw ging voor een punt door de wedstrijd, daar waar het kon en mocht van de scheidsrechter, te vertragen en het spel dood te maken. In het laatste half uur kreeg Lekkerkerk nog een paar kansjes om de wedstrijd toch nog in het voordeel te beslissen. Een vrije trap van Mark de Jager kon bij de tweede paal door Alex Velsink niet binnen gekopt worden, een prima voorzet van Hamid Sarrafzadeh kon door de vrijstaande Pim Molenaar net niet genoeg naar beneden gekopt worden en verdween net over het doel en in de laatste minuut werd de corner van Kevin van Gent door Pim Molenaar helaas van dichtbij tegen het hoofd van Stan Burggraaf gekopt. De bal ging door de schamp van Stan helaas net over het doel van de eigenlijk al geklopte doelman van Perkouw. De bezoekers kregen in de 85e minuut nog een schietkans na een slechte opbouw van achteruit bij de thuisploeg. Gelukkig voor Lekkerkerk werd de bal ruim naast het doel geschoten vanaf de rand van het strafschopgebied. Na 95 minuten floot de scheidsrechter uit Katwijk voor einde van de wedstrijd.

Mooi affiche
Lekkerkerk heeft na vier wedstrijden drie punten na éénmaal een nipte nederlaag en inmiddels drie gelijke spelen op rij. Lekkerkerk had vandaag de kans om tegen de bezoekers uit Berkenwoude, die bijna de gehele tweede helft met tien man speelden, de drie punten binnen te halen Helaas wist de thuisploeg de overtal niet om te zetten in een overwinning. Ondanks een paar kansjes voor Lekkerkerk en hoegenaamd geen gevaar van de bezoekers bleef het uiteindelijk 1-1 na een matige pot voetbal van beide ploegen. Aan de inzet, beleving en strijd ontbrak het ook deze wedstrijd niet, maar het vertoonde spel zal wel beter moeten om aan het eind van het seizoen in de veilige middenmoot te eindigen. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij medekoploper Charlois. Deze ploeg staat samen met DVO’32 na vier wedstrijden aan kop met tien punten. Het zal een zware kluif worden voor Lekkerkerk maar een verrassing is nooit uit te sluiten. De wedstrijd begint om 14.30 uur op sportpark SV Charlois aan de Oldengaarde nummer 665 in Rotterdam.