De Alblas verliest van de Zwerver

0
125

Het is de Alblas niet gelukt de stunt van het vorig seizoen te herhalen en leed tegen de titelkandidaat een 0-2 nederlaag. Op zich was er op deze uitslag niet veel af te dingen, voetballend hadden de bezoekers wat meer in huis, maar in het begin van de tweede helft kreeg de thuisploeg toch de kansen om de wedstrijd te doen kantelen. Door deze uitslag heeft de Zwerver zich samen met Groote Lindt en het verrassende Streefkerk aan de kop van de ranglijst genesteld en verkeerd de Alblas na een moeizame competitie start in de onderste regionen.

Onder zomerse omstandigheden was er voor het talrijke publiek zeker de eerste helft niet veel te genieten. Beide ploegen speelde met veel inzet maar bleven qua voetbal onder hun niveau. Wel oogde het spel van de Zwerver wat verzorgder, maar het spel van de thuisploeg was te onrustig om de verdedigend gedisciplineerd spelende bezoekers te verontrusten. Kansen werden er de eerste helft voor beide doelen dan ook nauwelijks gecreëerd. Wel moest de uitstekende de Zwerver doelman Bas Bijkerk een keer ver uit zijn doel komen toen Djordi de Boer de diepte in werd gestuurd en greep Jeffrey Gelderblom bij de eerste paal goed in na een strakke voorzet van Daniël Munoz.

Geheel uit het niets kwamen de gasten na een kwartier op voorsprong. Een verre ingooi werd doorgekopt en kwam voor de voeten van Redouan el Akchaoui die doelman René de Ruiter met een droge schuiver kansloos liet. Hiermee kwam de Zwerver in een door hen gewenste positie en verdedigde de voorsprong met een compact spelende verdediging en loerde op de counter. De Alblas wist zich nauwelijks kansen te creëren en moest het vooral hebben van de op links spelende Natanja de Haan. Hij was het dichts bij de gelijkmaker, maar Robert Kuipers voorkwam met een perfecte sliding dat hij alleen voor doelman Bas Bijkerk verscheen. Aan de andere kant voorkwam René de Ruiter het tweede doelpunt va de bezoekers bij een inzet van de doorgebroken Guido Luiten.

In het eerste kwartier van de tweede helft kreeg de thuisploeg de kansen om de wedstrijd te doen kantelen. De Zwerver werd zwaar onder druk gezet en het was bij een scrimmage een wonder dat de bal niet in het doel ging. Eerst werd een inzet van Djordi de Boer van de lijn gehaald en ook de inzet van Natanja de Haan onderging het zelfde lot en ook een derde inzet smoorde ook op de doellijn. Aan de andere kant miste Guido Luiten na een voorzet na een snelle uitval finaal de bal. Ook kreeg de vrijgespeelde Mike Jongeneel een vrije kans om de Alblas weer op gelijke hoogte te brengen, maar zijn inzet miste de juiste richting en lobde Natanja de Haan de bal vanuit een moeilijke positie net over het doel.

Na een kleine twintig minuten werd de wedstrijd in het slot gegooid toen de vrijgelaten Redouan El Akchaoui de bal vanaf grote afstand in de kruising schoot en René de Ruiter kansloos liet. Bij de Alblas kwam de van een blessure herstelde Erwin van der Heiden nog in het veld maar de Alblas had niet de kracht om nog terug in de wedstrijd te komen en de gasten speelde de wedstrijd zakelijk uit. Wel moesten in deze sportieve wedstrijd beide aanvoerders met een op het oog ernstige blessure van het veld. Tom van der Linden liep na een duel met Mike Jongeneel een bovenbeen blessure op en Jeffrey Gelderblom kwam in aanraking met de noppen van de schoen van doelman Bas Bijkerk, wat hem een diepe vleeswond op zijn knie bezorgde. In de stand kwam echter ondanks wat kansjes voor beide doelen geen verandering.

Aanstaande zaterdag gaat de Alblas op bezoek bij Hardinxveld, dat deze competitie begon met vier gelijke spelen dus nog ongeslagen is. Het is voor de bezoekers de gelegenheid om revanche te nemen voor de nederlaag die in juni voor de nacompetitie geleden werd.